plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.07.2022 00:00:00

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest se po roce znovu hlásí o slovo. Přehlídka muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších umělců se uskuteční v Plzni na konci léta od 1. do 4. září. Návštěvníkům nabídne kromě nových tváří i prověřené a oblíbené umělce z minulých let. Hlavním centrem bude po loňském úspěšném testu opět náměstí Republiky. Celkem na něm vzniknou čtyři zóny s živým programem, které doplní zóny kreativní a také stánky s nabídkou různých produktů. Umělce lidé ale potkají také v sadovém okruhu, v přilehlých ulicích i na dalších místech.

Zdroj fotografií: Pilsen Busking Fest

Zdroj fotografií: Pilsen Busking Fest

„Z našeho festivalu se po letech konání stala již tradiční akce města Plzně a jsme moc rádi, že i samotný magistrát jej doporučuje návštěvníkům této západočeské metropole. Kolem festivalu tak vyrostla celkem početná komunita fanoušků, podporovatelů a zejména umělců z celého světa, kteří návštěvu Pilsen Busking Festu doporučují svým kolegům a přátelům. Proto jsme se rozhodli pozvat na tento ročník některé vybrané umělce z let minulých, a tak trochu je dát našim návštěvníkům za odměnu a věrnost,“ uvedl Jan Šinko, předseda pořádajícího spolku CONEXIS z.s.

Zdroj fotografií: Pilsen Busking Fest

V pátek se tak návštěvníci mohou těšit na patnáctičlenný dechový orchestr z Itálie Funkasin Street Band, který domluvili pořadatelé přímo na přání několika fanoušků. Sobotní večer pak bude patřit pouze jednomu jedinému umělci z Izraele, který si říká Shtuby. „Ten se ve svém signifikantním rudém spandexovém obleku prohánel Plzní už vícekrát a nikdo tak nemůže pochybovat, že svým mixem world music a taneční elektroniky pořádně zatopí pod kotlem. Závěrečné vystoupení celého festivalu pak bude patřit jednomu z nejoblíbenějších muzikantů, který kdy Pilsen Busking Fest navštívil. Tím není nikdo jiný než legendární hráč na didgeridoo Renato Oliviera, jenž přijede s bubeníkem Pedrem jako kapela Olive Tree Dance,“ dodal Jan Šinko.

Na festival je vstup zdarma, ale pořadatelé žádají každého, kdo si užije koncert či vystoupení, aby přispěl do klobouku nebo nádoby dobrovolně. Umělcům jsou ze strany pořadatelů hrazeny jen základní náklady a honorář už si tak musí vydělat sami z příspěvků právě od návštěvníků.

Zdroj fotografií: Pilsen Busking Fest

Pouliční umění (anglicky busking; jednotlivý umělec je busker) je označení pro jakékoli umělecké vystupování – ať už hudební, divadelní či třeba artistické – na veřejných prostranstvích spojené s odměnou od veřejnosti. Kolemjdoucí většinou hází libovolné částky do přistaveného klobouku, krabičky či pouzdra od hudebního nástroje.

Podrobnosti organizátoři zveřejní na:
http://buskingfest.cz a www.facebook.com/PilsenBuskingFest

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 13. 7. 2022, Martin Pecuch


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688