plzen.eu (Plzeň)
Školství  |  12.07.2022 00:00:00

ZČU vypsala druhé kolo přijímacího řízení na většině svých fakult

ZČU vypsala druhé kolo přijímacího řízení na většině svých fakult

Ilustrační foto: zdroj ZČU

Ilustrační fotografie: zdroj ZČU

Přijímací řízení na Západočeské univerzitě v Plzni (ZČU) stále běží. Kdo nestihl podat přihlášku ke studiu, má ještě šanci. Některé fakulty ZČU přijímají uchazeče v rámci druhého kola přijímacího řízení i během července a srpna.

Fakulta aplikovaných věd a Fakulta elektrotechnická (FEL) otevřely druhé kolo přijímacího řízení do vybraných programů bakalářského i navazujícího magisterského studia. Pro obě fakulty platí, že se zájemci mohou hlásit do 15. srpna 2022. Kromě toho FEL otevřela druhé kolo i pro doktorské studium s termínem přihlášek do 28. srpna.

Otevřené přijímací řízení má i Fakulta strojní, termín pro podání přihlášek je pro oba typy studia do 8. srpna. Řízení probíhá bez přijímacích zkoušek. Posuzují se výsledky předchozího studia a přihlíží se také k odborným aktivitám uchazečů.

Fakulta ekonomická, která působí v Plzeňském i Karlovarském kraji, umožnila zájemcům hlásit se v rámci druhého kola přijímacího řízení do bakalářských studijních programů v Plzni i v Chebu. Termín pro podání přihlášek je do 31. července. Do bakalářských studijních programů přijímá fakulta bez přijímacích zkoušek, na základě klasifikace v posledních dvou ročnících středoškolského studia. Body uděluje také za doložení znalostí z cizího jazyka, účast na vybraných olympiádách či soutěžích nebo za výsledky v Národních srovnávacích zkouškách SCIO. Až do 31. července mohou podávat přihlášky také zájemci o doktorský studijní program Podniková ekonomika a management (místo výuky Plzeň, prezenční forma).

Ilustrační foto: zdroj ZČU

Na Fakultu filozofickou je možné hlásit se do vybraných bakalářských i navazujících magisterských studijních programů až do 31. srpna. Pro přijetí musejí uchazeči uspět u přijímacích zkoušek, které se budou konat v týdnu od 12. září. Pro doktorské studium platí termín podání přihlášky do 31. srpna. Uchazeči musejí absolvovat přijímací pohovor.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara otevřela doplňující přijímací řízení do navazujícího magisterského studia pro vybrané specializace programu Audiovize (Animace, Fotografie, Interaktivní design, Mediální ilustrace) a programu Výtvarná umění (Grafika, Kov a šperk, Socha a prostor) a dále pro specializaci Environmentální design pro architekturu programu Design a užitá tvorba a pro specializaci Grafický design a vizuální komunikace programu Grafický design a ilustrace. Zájemci mohou podávat přihlášky do 29. července. Přijímací talentová zkouška se uskuteční 24. srpna. K bakalářskému studiu je již přijímací řízení pro akademický rok 2022/23 uzavřené.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 12. 7. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688