Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  11.07.2022 23:25:52

11. července: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street

Americké akcie na začátku týdne oslabily. Kvůli nedostatku podnětů na trhu byli investoři na začátku týdne, který bude nabitý kvůli zásadním ekonomickým údajům a zahájení výsledkové sezony za druhé čtvrtletí, obezřetní. Nejvíce ztrácely technologické společnosti.

Index Dow klesl o 0,52 % na 31 173,84 bodu, širší S&P 500 se snížil o 1,15 % na 3 854,43 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 2,26 % na 11 372,60 bodu. Index volatility VIX stoupl o 6,21 % na 26,17 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA spadl o deset bazických bodů na 2,998 %. Ceny ropy klesly o zhruba půl procenta, zlato i stříbro odepsaly do procenta a mírně klesaly také ceny největších kryptoměn.

S&P 500 11. 7. 2022

"Panuje nervozita z výsledkové sezóny a ze zprávy o inflaci, ale myslím si, že trh tuší, jaká ta zpráva bude," uvedl manažer investiční společnosti Dakota Wealth Robert Pavlik. "Trh se obává spíše toho, co společnosti řeknou o svých výsledcích a k výhledům do budoucna."

V týdnu se očekávají výsledky velkých bank včetně JPMorgan Chase, Citigroup a Wells Fargo. Analytici očekávají prudké propady zisků v meziročním srovnání, protože bankám rostou rezervy na ztrátové úvěry. To podněcuje obavy z blížící se recese. Celkově pak podle nejnovější ankety agentury Refinitiv očekávají za duben až červen meziroční zvýšení zisků firem z indexu S&P 500 o 5,7 %. Na začátku čtvrtletí čekali růst o 6,8 %.

Z hospodářských ukazatelů budou tento týden zveřejněny zprávy o vývoji spotřebitelských cen, maloobchodních tržeb a průmyslové výroby. Ty by měly poskytnout vhld do toho, zda inflace dosáhla vrcholu a ekonomika zpomalila. Koncem měsíce bude zasedat měnový výbor centrální banky USA a očekává se, že v rámci boje s vysokou inflací podruhé za sebou zvýší základní úrok o 0,75 procentního bodu. Někteří analytici se však obávají, že by tento krok mohl stáhnout ekonomiku do recese.

Z 11 hlavních sektorů indexu S&P 500 největší pokles vykázali poskytovatelé komunikačních služeb. Naopak nejvíce posílily energetické společnosti. Prudce klesly akcie Twitteru (-11,40 %) v reakci na prohlášení Elona Muska, že ukončuje dohodu o koupi firmy. Po skončení obchodování společnost uvedla, že považuje jednostranné ukončení smlouvy za neplatné. Kvůli uzavření kasín na Macau z důvodu pandemie nemoci covid-19 výrazně ztrácely akcie firem Las Vegas Sands (-6,23 %)Wynn Resorts (-6,46 %) a Melco Resorts (-9,64 %).

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍ SEANCE NA WALL STREET: https://www.investicniweb.cz/americke-akcie-11-cervence-2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688