Research (eToro)
Kryptoměny  |  11.07.2022 16:10:40

Bitcoin se drží nad 20 000 USD, zatímco Ethereum čeká sloučení


Bitcoin se nadále drží nad 20 000 USD, přičemž minulý týden, poprvé od poloviny června, nakrátko přesáhl 22 000 USD a vykazoval tak známky odolnosti. 

Kryptoměna se v této fázi pohybuje již více než měsíc a zastavila tak prudké poklesy z počátku roku. Na platformě eToro se BTC aktuálně pohybuje kolem 20 200 USD

Stejně tak ether se od velkých propadů na přelomu dubna a června pohybuje mezi 1 000 a více než 1 200 dolary. V současné době se na platformě eToro obchoduje těsně nad úrovní 1 100 dolarů

Pohledy jsou v tuto chvíli pevně upřeny na ether, protože sloučení sítě Ethereum se blíží. Hlavní testy proběhly hladce a vše nasvědčuje tomu, že k němu brzy dojde. Ještě není možné odhadnout, jak moc přechod na síť proof-of-stake ovlivní cenu kryptoměn. Teoreticky bude působit deflačně, protože podporuje držitele, aby své tokeny spíše stakovali, než prodávali. 

Výkonnost se nyní normalizuje a většina tokenů na eToro vykazuje v posledních několika týdnech větší stabilitu. A to i přesto, že jsou širší úrovně cen na trhu s kryptoměnami hluboko pod maximy z loňského roku.

Pro investory v tuto chvíli platí doporučení, aby pevně drželi své pozice a sledovali trh. Pravidelný institucionální pohyb a progresivní růst sektoru považujeme za klíčový ukazatel toho, že hra ještě neskončila. Je důležité však mít na paměti, že diverzifikace v rámci sektoru, stejně jako v každé jiné třídě aktiv, je zásadní pro rozložení rizika. 

 

Rizikové fondy na lovu příležitostí z oblasti kryptoměn

Venture kapitálová firma Konvoy založila fond v hodnotě 150 milionů dolarů, který bude hledat příležitosti ve sféře videoher založených na blockchainu. Spuštění fondu je dobrým příkladem základního zájmu o blockchain a krypto trhy navzdory pokračující nepřízni trhu.

Konvoy se zaměřuje na poměrně specifický segment herní kryptosféry a blockchainu, ale obě tyto oblasti jsou součástí značně rostoucího odvětví, kterému nechybí zajímavé inovace. Herní průmysl je obrovský a projekty založené na blockchainu tvoří jeho stále větší část.

V posledních týdnech a měsících jsme byli svědky příkladů přílivu rizikového a dalšího zájmového kapitálu do financování kryptoprojektů. Není to sice ani kapka v moři, ani návrh na vytvoření trhu, ale pro investory je to jasný důkaz, že i přes stlačené tržní ocenění jsou v tomto odvětví stále k dispozici příležitosti pro budoucí investice

 

Manažeři fondů lobbují za přístup k blockchainovým fondům

Správci fondů požadují přístup k technologii blockchain, která by pomohla využít technologii distribuované účetní knihy při obchodování s fondy. Připomínky, které předložila Investiční asociace, jsou výzvou, která otevírá oči v době, kdy se blockchain a obecněji kryptoměny potýkají s určitými obtížemi. 

IA uvádí, že by ráda ve Spojeném království přijala novou třídu "fondů obchodovaných na blockchainu", které využívají technologii distribuované účetní knihy k provádění a zaznamenávání transakcí. Toto uskupení je v mnoha ohledech představitelem sektoru správců fondů staré školy, takže to, že volá po blockchainových řešeních, je velmi povzbudivé. 

Je zde zřejmé, že významný zástupce sektoru TradFi vidí v technologii blockchain hodnotu a jednoduše řečeno by ji rád využil. Za současných okolností je to velmi pozitivní signál pro sektor kryptoměn, který se snaží poskytovat tento druh infrastrukturních řešení. 

 

Reddit spouští NFT

Populární digitální diskusní fórum Reddit spustilo avatary NFT a marketplace pro jejich pořízení. Ačkoli Reddit není ani první, ani poslední, kdo do tohoto prostoru vstoupil, má značnou uživatelskou základnu a pravděpodobně se na ní bude snažit stavět jako na vstupním bodu k dalším kryptotechnologiím pro svou platformu.

V tomto ohledu není lídrem, ale je to pozitivní ukazatel, že trh stále existuje. NFT mají za sebou jízdu na horské dráze od doby, kdy se dostaly do skutečného povědomí veřejnosti. O směřování sektoru a kvalitě některých nabídek lze vést velké diskuse, ale to se nakonec neliší od počátků kryptoměn, které jsou nyní z hlediska nápadů a nabídek mnohem rozvinutější a sofistikovanější. 

S každým nově vznikajícím trhem budou spojeny počáteční problémy, ale myšlenky a inovace zůstávají relevantní a organizace jako Reddit využívají příležitosti k častému

Simon Peters, eToro

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po 15:37  Bitcoin vyskočil nad 69 000 $ X-Trade Brokers (XTB)
Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688