mmr.cz (MMR)
Z regionů  |  07.07.2022 14:37:37

Známe finalisty soutěže Vesnice roku 2022 - MMR ocení vítěze až 2,6 miliony korun

Známe finalisty soutěže Vesnice roku 2022. MMR ocení vítěze až 2,6 miliony korun
7. 7. 2022

Třináctka finalistů 26. ročníku soutěže Vesnice roku je známá. Hodnotící komise, které v průběhu května a června navštěvovaly přihlášené obce, vybraly krajské vítěze. Ti se v září v celostátním kole utkají o titul „Vesnice roku 2022“. Kromě něj získá výherce finanční odměnu ve výši až 2,6 milionů korun od Ministerstva pro místní rozvoj.

„Rád bych tímto poděkoval všem obcím, které měly odvahu a energii se do soutěže v letošním nelehkém roce přihlásit a prezentovat samy sebe a svou práci. Krajským vítězům a dalším oceněným obcím srdečně blahopřeji a finalistům přeji hodně štěstí v celostátním kole,“ uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. „Již nyní se těším na setkání se všemi na vyhlášení výsledků celostátního kola, které se uskuteční 17. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích,“ dodal.

Všechny přihlášené obce byly tradičně hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie.

Nejmenší obcí z hlediska počtu obyvatel, která postoupila do celostátního kola soutěže, se stala obec Třeštice z Kraje Vysočina se 165 obyvateli. Naopak největší je obec Zašová ze Zlínského kraje s 3 017 obyvateli. Dále se o titul utkají Albrechtice nad Vltavou, Kostelec, Velká Hleďsebe, Žďár nad Metují, Poniklá, Závada, Slatinice, Biskupice, Kařez, Kostelní Lhota a Lukavec.

Obcím, které zvítězily v krajských kolech, byla udělena Zlatá stuha. Zkrátka ale nepřišly ani jiné vesnice. Modrou stuhu mohly získat za společenský život, Bílou stuhu za činnost mládeže, Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí a Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu. Udělovány byly také diplomy, které ocenily třeba výjimečnou knihovnu či kroniku, Cena naděje pro živý venkov a Zlatá cihla v Programu obnovy venkova.

Celkový vítěz a nositel titulu "Vesnice roku 2022" získá finanční odměnu formou dotace ve výši až 2,6 milionů korun od Ministerstva pro místní rozvoj.

Známe finalisty soutěže Vesnice roku 2022. MMR ocení vítěze až 2,6 miliony korun
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688