plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  07.07.2022 00:00:00

Komedii Hádkovi uvidí diváci v Plzni exkluzivně díky Juniorfestu už tuto sobotu

Komedii Hádkovi uvidí diváci v Plzni exkluzivně díky Juniorfestu už tuto sobotu

Exkluzivní uvedení nové české komedie Hádkovi se blíží, už v sobotu 9. července 2022 ji uvidí diváci v Plzni. Lochotínský amfiteátr bude svědkem prvního uvedení letní novinky, kterou divákům přináší Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest. Promítnutí filmu bude předcházet setkání s tvůrci, svoji účast potvrdili Hynek Čermák, Sandra Nováková, Ondřej Pavelka nebo režisér Vojtěch Moravec. Začátek je ve 20:30 hodin, samotná projekce přibližně ve 22 hodin. Vstupenky je možné zakoupit na portálu Plzeňská vstupenka.

Plakát k filmu Hádkovi

Plakát k filmu Hádkovi

Komedie, jejíž dialogy se často utvářely podle zkušeností herců přímo při natáčení, vypráví o rodině, která se stále hádá, snad i proto se jmenují Hádkovi. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který leží v nemocnici. Bratři jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají.

Do rolí bratrů Hádkových obsadil režisér Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře, Ondřej Pavelka je jejich otec, manželky hrají Jitka Čvančarová a Sandra Nováková, a sestru, jež oběma manželkám leží v žaludku, ztvární Lucie Polišenská.

„Myslím, že každý se někdy hádá. Co je ale důležitější než samotná hádka, to je usmiřování. Například já sám se už na začátku hádky těším na usmíření. Se Sandrou to umíme moc dobře,“ řekl s nadhledem Vojtěch Moravec. „Usmiřování je na hádkách asi jediná pozitivní věc,“ doplnila režiséra jeho manželka Sandra Nováková.

„Film mi trochu připomíná první film o Homolkových, což je komedie i smutný příběh. Také se tam hodně hádají, a když se zrovna nehádají, jsou tam stejně pořád nějaké ruchy, působí to rozčilujícím dojmem. Na druhou stranu jsou tam i smutné a dojemné situace, stejně jako v tomto filmu,“ řekl k nové komedii jeden z představitelů Jakub Prachař.

Do kin vstoupí Hádkovi oficiálně až 14. července 2022. Speciální předpremiéra se v amfiteátru koná díky spolupráci Juniorfestu a distribuční společnosti Bontonfilm za podpory města Plzně.

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 7. 7. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688