mmr.cz (MMR)
Dotace  |  30.06.2022 15:24:05

Vylepšený a atraktivnější program na pomoc obcím s rekonstrukcemi bytů žadatelé vítají - MMR

Ministerstvo pro místní rozvoj vylepšilo program na pomoc s rekonstrukcemi bytů. Mezi oprávněné žadatele o dotaci jsou nově zahrnuty například i nestátní neziskové organizace, které toto rozhodnutí vítají. Cílem programu je co nejvíce rozšířit ubytovací kapacity pro nouzové ubytování uprchlíků z Ukrajiny. Byty bude moci po třech letech nebo po ukončení války využívat v rámci dostupného bydlení velmi široké spektrum občanů České republiky.

„Kvůli nekončící válečné krizi na Ukrajině jsme se rozhodli na situaci reagovat, a tak jsme rozšířili okruh oprávněných žadatelů o dotaci. Hromadná ubytovací zařízení totiž s velkou pravděpodobností nebudou moci v právě začínající letní sezóně uprchlíkům poskytovat nouzové ubytování. Mezi oprávněné žadatele o dotaci jsme proto nově zahrnuli i nestátní neziskové organizace a církve a náboženské společnosti, které mohou výrazně rozšířit nabídku ubytování. Zároveň jsme zvýšili dotaci na jednu osobu ze 120 tisíc na 150 tisíc a prodloužili výzvu k podávání žádostí o dotaci do 31. srpna 2022,“ řekl náměstek Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád během tiskové konference k právě probíhající akci IROP Tour, na které jsou mimo jiné představovány nejaktuálnější informace k IROP 2021-2027.

Na tiskové konferenci promluvil také ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman, který si rozšíření programu pochvaluje. „Aktuálně pomáháme 60 tisícům lidem, kteří uprchli z Ukrajiny před ruskou agresí. Rozšíření programu vítáme, protože tak můžeme navýšit kapacity pro přijetí dalších uprchlíků. Je připraveno 70 farností v Brněnské diecézi, které budou po rekonstrukci schopny poskytnout nové prostory pro nouzové ubytování. Dlouhodobě pomáháme i přímo na Ukrajině a po skončení konfliktu se plánujeme podílet také na obnově válkou zničené země,“ popsal současné aktivity.

Zároveň přímo na žádost ukrajinského ministra pro místní rozvoj poputuje 20 mil. na pomoc s ubytováním vnitřních uprchlíků přímo na území Ukrajiny tak, aby co nejvíce lidí na Ukrajině zůstávalo. Tyto peníze půjdou na podporu dodávek modulárních domů. K dnešnímu dni bylo přijato 128 žádostí v částce 190,5 milionů korun, dalších 51 žádostí je rozpracovaných.

MMR: Vylepšený a atraktivnější program na pomoc obcím s rekonstrukcemi bytů žadatelé vítají
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688