Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  28.06.2022 00:05:39

27. června: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street

Akcie ve Spojených státech zahájily týden poklesem. Hlavní podíl na na tom měly velké růstové tituly citlivé na vývoj úrokových sazeb, jako jsou Amazon, Microsoft a Alphabet.

Index Dow klesl o 0,20 % na 31 438,26 bodu, širší index S&P 500 se snížil o 0,30 % na 3 900,11 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,72 % na 11 524,55 bodu. Index volatility VIX se navzdory poklesu cen akcií snížil o 1,03 % na 26,95 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvedl o osm bazických bodů na 3,204 %. Ceny ropy vzrostly o dvě procenta, zlato uzavřelo na červené nule, stříbro naopak v mírném plusu a bitcoin na konci dne odepisoval přes dvě procenta.

S&P 500 27. 6. 2022

První polovina roku se blíží ke konci. Akcie během ní poškodilo posilování obav z inflace a zpřísňování měnové politiky Fedu. Zatím se neobjevilo mnoho katalyzátorů, které by přesvědčily investory ke změně přístupu, upozorňují analytici. Zatím se zdá, že všechny tři hlavní indexy poprvé od roku 2015 zaznamenají dvě čtvrtletí ztrát za sebou a jsou také na cestě vykázat ztrátu za celý červen. To by pro Nasdaq znamenalo tři měsíce poklesu za sebou, což by byla nejdelší série ztrát od roku 2015.

"Po výprodeji, kterého jsme byli svědky, je to stále trh, který se do značné míry zotavuje. Nejsem si jistý, zda trh dosáhl dna. To bude záviset na tom, jak agresivně bude Fed zvyšovat sazby, a také na vývoji inflace," okomentoval situaci na trhu manažer společnosti Kingsview Asset Management Paul Nolte.

Zdražení ropy v pondělí pomohlo k růstu cen akcií energetických společností. Lépe než širší trh si vedly ekonomicky citlivé firmy s malou kapitalizací a firmy z odvětví polovodičů a dopravy. Největší ztráty zaznamenaly poskytovatelé komunikačních služeb. Z jednotlivých firem oslabily akcie kryptoměnové burzy Coinbase Global (-10,76 %) kvůli horšímu hodnocení od makléřů.

Statistické údaje byly pozitivní. Nové objednávky zboží dlouhodobé spotřeby a rozjednané prodeje domů překonaly očekávání. Dodaly tak důvěryhodnosti tvrzení šéfa Fedu Jeromea Powella, že ekonomika je dostatečně silná na to, aby vydržela snahy Fedu omezit vysokou inflaci a nesklouzla do recese.

Do začátku zveřejňování výsledkových zpráv za druhé čtvrtletí zbývá několik týdnů, k výsledkům se však již předem vyjádřilo 130 z 500 společností z indexu S&P 500. Z těch bylo 45 pozitivních a 77 negativních, což znamená, že poměr negativních k pozitivním činí 1,7. Tento poměr je silnější než v prvním čtvrtletí, ale slabší než před rokem, uvedla agentura Reuters.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍ SEANCE NA WALL STREET: https://www.investicniweb.cz/americke-akcie-27-cervna-2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688