plzen.eu (Plzeň)
Dotace  |  27.06.2022 14:49:01

Plzeň: Podnikatelé mohou žádat o dotace na zavádění digitálních technologií

Podnikatelé mohou žádat o dotace na zavádění digitálních technologií

Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň nabízí pomoc podnikatelům, kteří chtějí využít finanční prostředky dotačních programů Ministerstva průmyslu a obchodu pro růst konkurenceschopnosti a posunout své podnikání kupředu. Zmíněné ministerstvo vypsalo dva dlouho očekávané dotační programy podporující digitalizaci ve firmách. BIC Plzeň teď nabízí pomoc podnikatelům s vypracováním žádosti do těchto dotačních programů.

Ilustrační grafika

Ilustrační grafika

První z programů se jmenuje The Country for the Future, podporovány jsou skrze něj inovace produktů, postupů a inovace organizační, zejména projekty zaměřené na uplatnění moderních technologií či výsledků výzkumu a vývoje v podnikové praxi, které přispívají ke zvýšení mezinárodní konkurenceschopnosti žadatele.

„Od nových technologií k zavedení reálné inovace do praxe vede v podniku zpravidla ještě dlouhá cesta. Firmy ale mohou žádat o 50% dotaci na výdaje, které jsou s inovací spojené, tedy na mzdy, materiál, odborné služby, investice do potřebných zařízení a podobně. Letos je podpora určena na projekty, které vedou k naplnění cílů v oblasti digitalizace, jako jsou například aplikace umělé inteligence při řízení výroby, využívání 3D tisku, rozšířené reality či posilování kybernetické bezpečnosti. Na jeden projekt lze získat až 20 milionů korun, dotace se vyplácí předem formou ročních záloh. Žádosti je nutné podat do 5. srpna, výsledky by měly být známé v lednu 2023,“ vysvětlil Zbyněk Doležal, konzultant BIC Plzeň.

Ilustrační grafika

Ilustrační grafika

Druhý program určený na digitální transformaci podniků je součástí Národního plánu obnovy a využít jej mohou podnikatelé, kteří zvažují pořízení hardwaru nebo softwaru do firmy, a to včetně služeb expertního poradenství pro návrh, implementaci a řízení ICT v organizaci.

„Podpořen bude nákup nevýrobních technologií, například zavedení pokročilých systémů pro řízení podniku, vybudování robotických skladů či nasazení chytrých senzorů pro monitoring výrobního provozu. Dotaci však v tomto programu nelze žádat přímo na výrobní stroje a zařízení. Minimální dotace na projekt je jeden milion korun, maximální 15 milionů korun. Žádat mohou malé, střední i velké podniky, a to do 16. září letošního roku,“ uzavřel Zbyněk Doležal.

Poradenské služby konzultantů BIC Plzeň využily již desítky společností, které úspěšně získaly finanční podporu pro své projekty. Případní zájemci naleznou všechny důležité podrobnosti o výše zmiňovaných programech na webových stránkách www.bic.cz, kde jsou k dispozici i kontakty na pracovníky městské organizace.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 27. 6. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688