Roman Havlíček (Meteobox)
27.06.2022 05:31:36

Závěr června bude především na východě velmi teplý, vyskytovat se pak budou opět silné bouřky

 

Počasí u nás ovlivňuje nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. V dalších dnech bude nad střední Evropou nejprve mělká oblast nízkého tlaku vzduchu, v ní bude postupovat zvlněná studená fronta dále k východu a postupně se rozpadat. Za ní k nám bude zasahovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu, v druhé polovině týdne se k nám bude nasouvat brázda nižšího tlaku vzduchu, ve které bude postupovat další studená fronta a měla by počasí u nás začít ovlivňovat v pátek. Za ní se k nám pak rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu.

 

V noci bude převážně jasno, jen přechodně zvětšená oblačnost, k ránu ojediněle mlhy, především v Čechách.

Nejnižší noční teploty 18 až 14°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo jihovýchodní do 4 m/s.

 

V pondělí bude jasno až polojasno, jen přechodně zvětšená oblačnost, později k večeru od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné s přívalovými lijáky, krupobitím a silnými nárazy větru.

Nejvyšší denní teploty 31 až 35°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 26°C.

Vítr slabý až mírný převážně jihovýchodní 2-6 m/s, večer se bude v Čechách stáčet na západní až severozápadní, v bouřkách bude přechodně zesilovat.

 

úterý bude oblačno až zataženo, zpočátku místy občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky, během dne ustávání srážek a přechodně i polojasno. Později odpoledne opět přibývání oblačnosti a postupně se především v Čechách přidají přeháňky a bouřky, které mohou být opět i velmi silné s přívalovými srážkami, krupobitím a silnými nárazy větru. Opět bude u silných bouřek hrozit rozvodnění menších toků. Na východě bude přechodně i skoro jasno a srážek méně.

Nejnižší noční teploty 20 až 16°C, na východě při oblačnosti a větru i tepleji.

Nejvyšší denní teploty 23 až 27°C, na východě až kolem 30°C.

Vítr slabý až mírný převážně severozápadní až severní, postupně se bude stáčet na východní až severovýchodní 2-7 m/s, zpočátku především v Čechách místy i s nárazy kolem 15 m/s, během dne částečně zeslábne, poději ale bude v bouřkách opět zesilovat.

 

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky, které mohou být opět i velmi silné, na východě zpočátku jasno až polojasno a srážek méně.

Nejnižší noční teploty 20 až 16°C, na východě při oblačnosti a větru i tepleji.

Nejvyšší denní teploty 26 až 30°C, na východě až 35°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo východní, během dne až mírný jihovýchodní 2-6 m/s, v bouřkách přechodně zesilující.

 

Výhled od čtvrtka do neděle : bude zpočátku převažující polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, v pátek postupně přibývání oblačnosti a na většině území přeháňky nebo bouřky, které mohou být i velmi silné, postupně občas déšť, srážek bude o víkendu postupně ubývat, v jeho závěru pak i oblačnosti.  

Nejnižší noční teploty zpočátku 20 až 15°C, postupně 17 až 12°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 27 až 32°C, na východě až kolem 34°C, postupně ochlazování na 20 až 25°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty