eagri.cz (Mze)
Lidé  |  23.06.2022 15:58:00

Předsedou představenstva Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu se stal Josef Kučera

Do vedení Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) byl dnes jmenován Josef Kučera. Byl vybrán v otevřeném výběrovém řízení, v čele fondu nahradil Vladimíra Ecka, který ve funkci skončil na konci března. Fond se zaměřuje na poskytování garancí a dotací části úroku z úvěru především pro malé a střední zemědělce, ročně hospodaří s částkou okolo 2 miliard korun.

 

„Josef Kučera je zkušený manažer, který se zvládne vypořádat s výzvami stojícími před společností. Vedení Fondu v něm získá člověka se znalostí potřeb zemědělců a potravinářů. Jedním z jeho důležitých úkolů bude příprava na oznámené přesunutí sídla PGRLF do Brna, které by mělo v dlouhodobém horizontu přinést výrazné systémové úspory,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).

Nové vedení Fondu připraví také program pro malé a střední potravinářské podniky, který má být zaměřen na podporu investic.

Nadále poběží stávající programy, jako například 1. června spuštěný program Podpora nákupu půdy, ve kterém zemědělci mohou získat až 20 tisíc EUR na nákup půdy. V minulosti takto PGRLF podpořil nákup již více než 100 tisíc hektarů půdy.

„Od nového vedení fondu očekávám také racionalizaci fungování celé instituce. Chci, aby ubylo byrokracie a více postupů bylo v rámci každodenního fungování automatizováno. To přinese další úspory, a především komfort pro žadatele,“ řekl ministr Nekula.

„PGRLF má svoje nezastupitelné místo v rámci agrárního sektoru České republiky. K mým prioritám bude, vedle přípravy plánované relokace, patřit také změna směrem k uživatelsky přívětivějšímu systému a elektronizaci komunikace společnosti,“ uvedl nový předseda představenstva PGRLF Josef Kučera.

Josef Kučera (50) je absolventem Mendelovy univerzity v Brně, kde v roce 2009 také habilitoval. Jeho odborná dráha byla spojena s profesními chovatelskými organizacemi v ČR i zahraničí, ovládá němčinu, angličtinu, polštinu a pasivně ruštinu. Je soudním znalcem v oboru ekonomika a zemědělství. Josef Kučera je ženatý, má dva dospělé syny. Ve volném čase se věnuje cyklistice a lyžování.

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688