Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  23.06.2022 09:49:19

Guvernér FED připouští recesi

Akciové indexy v USA a Evropě nakonec včera končily mírným poklesem po kolísavém vývoji během dne oběma směry. Trhy se nyní nacházejí trochu v „hluchém“ období mezi dalšími inflačními daty po 10. červenci, začátkem výsledkové sezóny za druhý kvartál pak dalším zasedání FED ke konci července. Po proběhlém poklesu,který poslal S&P500 od začátku roku dolů přes 20%, a tedy technicky do medvědího trhu, se trhy snaží najít pevnější půdu pod nohama a vyhodnocují pravděpodobnost a možnou závažnost ekonomického poklesu při probíhajícím utahování měnové politikyTo se odráží na posilujícím dolaru, klesajících dluhopisových výnosech (bezpečné přístavy) či také klesající ropě, kde je vnímáno riziko zpomalení poptávky s ekonomických ochlazením.

Hlavní událostí byl včera asi projev guvernéra FED Powella v rámci pololetního zprávy v kongresu, neřekl příliš nic nového, uvedl, že banka bude jednat dle přicházejících dat, měkké přistání ekonomiky bude výzvou ale možná poprvé otevřeněji připustil, že zvyšování sazeb může vést k recesi, pokles inflace je ale prioritou. Výhled pro akcie tak zůstává spíše negativní, nyní se zdá zatím pravděpodobnější, že se indexy podívají ještě níže, než že už jsme viděli dno. Trh bude zcela jistě potřebovat ekonomická data, jež by ukázala ochlazování inflace pro možný výraznější pohyb nahoru.

Dnes zveřejní hospodářské výsledky například Accenture či FedEx, tradiční to „brzký“ oznamovatel výsledků, s posunutým účetním rokem a nyní tedy reportujícím za kvartál končící v květnu. Trh bude sledovat výsledky spediční firmy pro vyhodnocení stavu globální poptávky a také vývoje nákladových tlaků v oblasti dopravyAccenture zase bude barometrem pro situaci firemních investic do IT a digitalizace či situace s poptávkou v Číně.

Dnes budou zveřejněna také důležitá PMI data jak z USA tak Evropy, trh čeká napříč daty pokračující pokles,zatím však nikoliv do recesních pásem, v dvoudenním vystoupení před kongresem bude pokračovat guvernér FED Powell.

Jan Šafránek, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

29.06.2022Konference s guvernéry Fed, ECB a BoE X-Trade Brokers (XTB)
23.11.2021J. Powell bude i nadále guvernérem FED Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688