Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  22.06.2022 15:43:55

Královéhradecký: Krajská tripartita jednala o situaci kolem růstu cen energií a pohonných hmot i o rozvoji průmyslové zóny

22. 6. 2022

V rychnovské nemocnici zasedala Tripartita Královéhradeckého kraje. Zástupci krajské samosprávy, zaměstnavatelů a zaměstnanců jednali nejen o projektech rozvoje průmyslové zóny Solnice-Kvasiny, modernizaci rychnovské nemocnice ale i o dopadech energetické krize.

 

Krajská tripartita jednala o situaci kolem růstu cen energií a pohonných hmot i o rozvoji průmyslové zóny

 

V rámci jednání krajské tripartity jsme probrali témata napříč všemi oblastmi naší samosprávy. Velmi aktuálním a závažným tématem je nárůst cen energií a pohonných hmot, který má dopad na domácnosti, ale i firmy a velké zaměstnavatele nejen našeho regionu. Ačkoliv je energetická politika v kompetenci státu, je potřeba tuto situaci řešit i z pohledu krajů a jeho obyvatel. Přítomné zástupce tripartity jsem proto informoval o mém pověření bezpečnostní radou kraje k jednání s vládou,“ řekl hejtman Martin Červíček.

 

Významným bodem programu jednání bylo také představení plánů v rámci rozvoje průmyslové zóny Solnice-Kvasiny. Nejdůležitějším a nejnákladnějším z plánovaných projektů je modernizace rychnovské nemocnice, kde vznikne zcela nový pavilon urgentního příjmu propojený se stávajícím pavilonem DIGP, který prošel rekonstrukcí.

 

 

Krajská tripartita jednala o situaci kolem růstu cen energií a pohonných hmot i o rozvoji průmyslové zóny
Vizualizace budoucí modernizace rychnovské nemocnice.

 

Centralizace poskytované péče přinese zrychlení stanovení diagnózy a růst produktivity poskytované péče bez nároku na zvýšení počtu zaměstnanců. Provozní náklady se sníží o zhruba 20 milionů korun ročně. V současnosti probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby v hodnotě třičtvrtě miliardy korun. Státní dotace dosáhne 300 milionů korun, zbytek hradí kraj.

 

Městům a obcím v okolí průmyslové zóny od nadměrné dopravy postupně ulevují četné dopravní stavby. Motoristé již užívají první část obchvatu Opočna, obchvat Domašína nebo rekonstruovaný podjezd pod železniční tratí v Krčíně. Druhá část opočenského obchvatu se již staví. V různých fázích přípravy jsou obchvaty Solnice, Častolovic, Rychnova nad Kněžnou a nové obslužné komunikace v rámci samotné průmyslové zóny. Ulehčit silnicím má také modernizovaná železniční trať s novou železniční stanicí v Lipovce.

 

Projekt „Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice-Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu“ se realizuje na základě několika vládních usnesení a také memoranda podepsaného mezi vládou, krajem a společností Škoda Auto. Usnesením z roku 2020 se investice z veřejných prostředků navýšily na osm miliard korun. Automobilka investovala zhruba 7,2 miliardy korun a vytvořila 1300 nových pracovních míst. Celková státní podpora projektu činí více jak 8 miliard korun. Administraci projektů zajišťuje oddělení průmyslových zón krajského Centra investic, rozvoje a inovací.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688