plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  20.06.2022 00:00:00

Město Plzeň pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

Zdroj foto: Odbor sociálních služeb MMP

Polovina června patřila v oblasti sociální politiky města Plzně čtyřem setkáním magistrátního odboru sociálních služeb s odbornou veřejností a krajskými partnery, na nichž nechyběli ani představitelé města – rezortní náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí Eliška Bartáková a náměstek primátora David Šlouf, do jehož gesce spadá i oblast dostupného bydlení a sociálního začleňování. Předmětem jednání každé ze čtyř platforem bylo vyhodnocení akčních plánů rozvoje sociálních služeb pro období 2021–2022 a nastavení priorit pro roky nadcházející.

Poskytovatelé, zástupci města, krajského úřadu a spolupracujících institucí veřejné správy tak zapojením do pracovních skupin významným způsobem spoluvytváří budoucí podobu a směřování sociálních služeb v Plzni. Ve dvou dnech se jednání zúčastnilo na 160 panelistů.

Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

„Ve složitém období, které klade extrémně vysoké nároky právě na oblast sociálních služeb, ať již v kontextu s pandemií nebo aktuálně s uprchlickou krizí, velmi oceňuji postoj a nasazení plzeňských organizací. Čím dál více se ukazuje, jak nezastupitelnou roli mají sociální služby v naší společnosti, a to nejen ve vypjatých časech, ale v každodenní setrvalé péči a pomoci potřebným. Těší mě zároveň, že město Plzeň prostřednictvím odboru sociálních služeb vnímají poskytovatelé jako spolehlivého partnera v oblasti rozvoje a zkvalitňování nabízených služeb,“ přiblížila náměstkyně Eliška Bartáková.

Jednání pracovních skupin, celý proces a navržená opatření, jsou základním stavebním kamenem tvorby strategických dokumentů, jejichž prostřednictvím dochází ke zvyšování dostupnosti a komfortu sociálních služeb na území města Plzně.

„Ačkoli na celou společnost nepříznivě dopadají ekonomické důsledky války na Ukrajině a existenčními obavami jsou stiženy i organizace poskytující právě sociální služby, město Plzeň je jim dlouhodobě, o to více v těchto dobách, stabilním partnerem. V období nejistoty, spojené s mimořádnými situacemi, o to více. Naším zájmem je proto udržet i nadále kvalitní síť sociálních služeb na území našeho města a společně hledat cesty k jejich spravedlivému odměňování za neskutečně náročnou činnost, která společností dosud není doceněna,“ dodal náměstek David Šlouf.

Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

„Veškeré výstupy z jednání zmíněných týmů, soustředěných na zkvalitňování služeb pro seniory, zdravotně postižené a cizince, budou Odborem sociálních služeb Magistrátu města Plzně zpracovány do akčních plánů a po schválení v orgánech města zveřejněny na www.plzen.eu/socialnisluzby. Oblast služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením a sociálně vyloučené je od 1. října 2021 řešena Odborem dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně, v jehož gesci je i problematika sociálního bydlení, a s nímž v prostředí sociálních služeb v Plzni úzce spolupracujeme,“ doplnila Alena Hynková, vedoucí odboru sociálních služeb.

Editace textu: Eva Kriegerová


 

Zveřejněno: 20. 6. 2022, Eva Kriegerová


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688