Maxim Manturov (Freedom Finance Europe Ltd.)
Okénko BIG EXPERT  |  15.06.2022 15:03:33

Freedom Finance: Akcie těchto 7 podhodnocených společností mají růstový potenciál až 135 %

Akciový trh zažívá v důsledku geopolitické krize období častého kolísání. Podhodnoce společnosti investorům ale přináší také zajímavou příležitost, jak obohatit portfolio o cenné papíry s potenciálem generovat nadprůměrné výnosy. Freedom Finance mezi ně řadí například farmaceutickou společnost Moderna, softwarového lídra GitLab či automobilku Rivian. 

 Investování do podhodnocených společností s sebou přináší vysoké riziko, ale také vidinu velmi zajímavých výnosů. Konzervativní investoři však mají příležitost doplnit část svého portfolia o akcie, jejichž reálná hodnota převyšuje průměrnou prodejní cenu. 

Portfolio by mělo kombinovat všechny typy aktiv, od dividendových akcií pro vytváření stabilního příjmu až po podhodnocené cenné papíry s potenciálem vysokých zisků. Reálná hodnota podhodnocených akcií je obecně vyšší než jejich tržní hodnota. Pro investory, kteří chtějí získat kapitál, má smysl přidat do svých portfolií akcie několika takových společností. 

Ti, kteří očekávají nejvyšší možné výnosy, si mohou sami vybudovat agresivní růstové portfolio. Experti z Freedom Finance vybrali sedm společností, jejichž akcie jsou aktuálně podhodnocené. 

Akvizice hardwarového giganta ženou tržby nahoru 

Společnost AMD, která vyvíjí hardwarové komponenty pro stolní počítače, notebooky a herní konzole, v únoru dokončila akvizici společnosti Xilinx. Tento krok by mohl přinést zvýšení zisku a volný peněžní tok. Druhá akvizice, která proběhla v dubnu, kdy AMD získala Pensando, urychlí posun firmy na trh cloudových, podnikových a periferních aplikací. Uvedení nových produktů na trh v průběhu letošního roku také pravděpodobně osloví stávající a přiláká nové zákazníky, což následně ještě více zvýší je hodnotu. 

Vesmírný průmysl požene dopředu komercializace 

Astra Space (ASTR) je soukromá americká vesmírná společnost, jejíž raketa Astra 0007 v listopadu 2021 odstartovala z Kodiaku a dostala se na oběžnou dráhu Země. Tento moment trh uvítal 42% nárůstem ceny akcií, takže si lze představit, jaký dopad budou mít budoucí úspěšné starty. Astra Space má na rok 2022 naplánovaných několik dalších startů a plánuje přejít z „testovací“ fáze ke „komercializaci“. Očekává se, že tržby do konce roku porostou. Společnost má čistou hotovostní pozici, která se odhaduje na další 2 roky, což z ní činí velice atraktivní záležitost v očích investorů. 

Vakcíny jsou žhavým tématem 

Dá se konstatovat, že pandemie Covid-19 začíná ustupovat, nicméně je těžké předvídat budoucnost. Farmaceutický gigant Moderna (MRNA) věří, že virus směřuje k endemické fázi a lidstvo se s ním prostě naučí žít. Jakýkoli vývoj bude stále vyžadovat použití vakcín. Moderna již očekává velké objednávky pro Spikevax v letošním roce a dále v roce 2023. Moderna pracuje na celkem 44 programech. Nejvýznamnější z nich bude vakcína proti chřipce a vakcína proti HIV. Lze očekávat, že úspěchy ve vývoji rychle dostanou akcie emitenta do hledáčku investorů. 

Rychlý růst hlásí vývojáři 

Platforma GitLab je jádrem pro psaní kódu, kterou specialisté ze světa informačních technologií využívají k vytvoření nové generace předních aplikací. Je to kritický software, který může pokračovat v růstu navzdory inflaci napříč trhy. Softwarová společnost GitLab (GTLB), která působí v DevOps prostředí, má příležitost na zhodnocení ve výši 40 miliard dolarů. 

Elektromobily jsou stále na vzestupu 

Automobilka Rivian vyrobila v prvním čtvrtletí letošního roku 2 553 elektrických vozidel a do konce roku plánuje výrobu navýšit. Jejich partnerství s Amazonem poskytuje konkurenční výhodu, protože zaručuje firmě stabilní peněžní tok a zvyšuje důvěru ve značku. Akcie Rivian Automotive (RIVN) se obchoduje s nízkou hodnotou, která je pouze 5,3násobkem jejich budoucího prodeje objednávek, takže jedinou velkou překážkou úspěchu firmy je současné narušení dodavatelského řetězce. 

Trh nejdražšího drahého kovu je v přebytku 

Investoři, kteří se chtějí zajistit proti volatilitě nekryté měny, by se mohli poohlédnout po platině. Kov zůstává na úrovních z roku 2016 především kvůli oslabení v celosvětové produkci vozidel. Nicméně ohrožení ruského exportu nebo obnovená poptávka ze strany investorů by mohly jeho přebytek ukončit. Akcie společnosti Sibanye Stillwater Limited (SBSW) mají extrémně nízké ocenění ve srovnání s trhem a obdobnými akciemi. Jejich dividendový výnos je 8 %. Společnost má také silnou hotovostní pozici, dobrou úroveň zadlužení a má plány na snížení kapitálových výdajů v nadcházejících letech. 

Zájem o coworking stoupá 

Společnost WeWork (WE), která poskytuje fyzické i virtuální kancelářské prostory a řešení pracovních míst, se finančně přetížila, upřednostnila růst před ziskovostí a stabilitou a byla blízko kolapsu. WeWork má ale zajímavý produkt, který se v postpandemickém období ukázal jako překvapivě odolný. Současná kapitalizace kolem 4,4 miliardy dolarů nabízí zajímavý růstový potenciál. Pokud by se v určitém okamžiku společnosti podařilo dosáhnout využití nad 90 %, akcie by mohly několikanásobně stoupnout oproti současné ceně. 

Akcie podhodnocených společností lze získat online 

Akcie podhodnocených společností mají zajímavý růstový potenciál, který v budoucnu přinese zhodnocení, jež je několikanásobně vyšší než průměr trhu. Investoři, kteří mají zájem dále diverzifikovat své portfolio, mohou tyto akcie nakoupit online díky platformě Freedom24 od společnosti Freedom Finance Europe. Ta umožňuje českým investorům obchodování s akciemi a burzovně obchodovanými fondy společností v USA, Evropě i Asii. 

 

Maxim Manturov

Působí jako investiční analytik od roku 2017, kdy se věnoval úvěrové analýze společností na globálním trhu a vyhodnocování kolísání akcií. Podílel se také na tvorbě strategie portfolia s pevným výnosem, které zahrnovalo přes 100 titulů. V roce 2020 bylo analytické centrum Freedom Finance oceněno časopisem Global Banking & Finance Review jako nejlepší výzkumné centrum. V témže roce vyhodnotila agentura Bloomberg doporučení od Freedom Finance na nákup akcií Beyond Meat a Zoom Video jako nejlepší z hlediska přesnosti předpovědí. Aktuálně se Manturov jako vedoucí oddělení investičního poradenství věnuje rozvoji sekce investičních nápadů na webu Freedom24.com.


Freedom Finance Europe Ltd,

Aktivní člen Asociace finančních trhů v Evropě (AFME), je evropskou dceřinou společností Freedom Holding Corp. Prostřednictvím obchodní platformy Freedom24.com nabízí Freedom Finance přímý přístup k transakcím největších burz cenných papírů na americkém, evropském i asijském trhu. Kromě investic do akcií nabízí Freedom24 také přístup k IPO s vysokým růstovým potenciálem a úspěšně slouží investorům v 35 zemích.

Více na https://cs.freedom24.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko BIG EXPERT:

Čt   7:55  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
11.04.2024  Výnos dluhopisů v lednu vyskočil z prosincových 7,45 % na 8,43 % Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)
10.04.2024  Inflace se drží na 2,0 %. Stále máme ale inflaci nižší než Eurozóna Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)

Přečtěte si také:

01.09.2021Pokud máte zájem o sport, zvažte tuto růstovou akcii David Jukl (Mercurius Pro)
12.03.2021Tržní sektory s vysokým růstovým potenciálem pro tento rok Štěpán Hájek (Purple Trading)
14.12.2018Akcie: Tento region má pro rok 2019 největší potenciál Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688