Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Dotace  |  14.06.2022 00:00:00

Ve středu mohou nízkopříjmové domácnosti v Královéhradeckém kraji požádat o kotlíkové dotace

14. 6. 2022

Od středeční 10. do 14. hodiny mohou zájemci, kteří splňují podmínky tzv. nízkopříjmové domácnosti, požádat o podporu z dotačního programu na výměnu neekologických zdrojů vytápění. Jedná se o první z šesti termínů pro registraci, které proběhnou v červnu, červenci a srpnu prostřednictvím krajského dotačního portálu dotace.kr-kralovehradecky.cz.

Všichni zájemci o kotlíkové dotace musí podat žádost do konce srpna 2022, po tomto termínu už žádat nebude možné. Vlastníci rodinných domů tak mají opět možnost využít podporu na výměnu nevyhovujícího zdroje vytápění kotle I. a II. emisní třídy na tuhá paliva s ručním přikládáním.

Královéhradecký kraj dotací podpoří nízkopříjmové domácnosti, které chtějí vyměnit zdroj tepla za ekologický. Nové pořizované zdroje mohou být tepelná čerpadla, kotle na biomasu s automatickým nebo manuálním přikládáním. Podpora u tepelných čerpadel je možná až do výše 180 tisíc korun a u kotlů na biomasu až do výše 130 tisíc korun.

Finanční podpora je určena pro nízkopříjmové domácnosti. To znamená takové, kde čistý příjem na člena domácnosti nebyl v roce 2020 vyšší než 170 900 korun čistého. Mezi oprávněné žadatele bez ohledu na výši příjmu patří domácnosti složené výhradně z osob ve starobním důchodu nebo invalidního důchodu třetího stupně, dále nezletilí žadatelé nebo studenti do 26 let, a také žadatelé, kteří v období od začátku roku 2020 do doby podání žádosti pobíraly dávky v hmotné nouzi nebo příspěvek na bydlení,“ popsal radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Čtěte více: Veškeré dotace najdete v sekci Kotlíkové dotace

Oprávněným žadatelem je také nově osoba, která je vlastníkem nebo spoluvlastníkem dané nemovitosti a zároveň zde trvale bydlí.

Poskytnutí dotace na úhradu způsobilých výdajů u plynových kondenzačních kotlů bude možné pouze v případě, že výměna již byla zrealizována, případně byla vystavena závazná objednávka, a to v termínu nejpozději do 30. 4. 2022. Žadatel je povinen k žádosti o dotaci doložit doklad o provedené výměně zdroje (např. protokol o uvedení do provozu či zprávu o montáži) nebo závaznou objednávku potvrzenou dodavatelem.

Veškeré informace a podmínky získání dotace lidé naleznou na kotliky.kr-kralovehradecky.cz nebo na infolince +420 722 960 675 (v provozu je v pracovních dnech od 8:00 do 16:00), případně prostřednictvím e-mailu kotlikovedotace@kr-kralovehradecky.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688