Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  14.06.2022 14:51:08

Poklesy celosvětových akcií vybízí k návratu k základům investování

Obchodníky znervózňují výprodeje akcií i dluhopisů. Hledají útočiště, což zvyšuje přitažlivost investic nabízejících spolehlivé výnosy, jako jsou akcie vyplácející stálou dividendu. Ponoření globálních akcií do medvědího trh a propad takzvaných bezrizikových státních dluhopisů nutí investory ke kreativitě. Důsledkem toho zvažují aktiva, jako jsou akcie vyplácející vysokou dividendu, dluhopisy investičního stupně i čínské akcie. Investoři tak doufají, že aktiva, která nakoupí, vydrží dopad očekávaného zvyšování úrokových sazeb Fedem, když inflace roste nejrychlejším tempem za čtyřicet let. Zde je seznam aktiv, která přitahují jejich pozornost.

Akcie s kladným volným cash flow

Éra levných peněz s velmi nízkými nebo zápornými reálnými sazbami je podle Ellen Hazen, hlavní tržní stratéžky a manažerky portfolia ve společnosti F.L.Putnam Investment Managemen, jasně u konce. „Je jasné, že opět záleží na všem, co se učíme při CFA zkouškách a na obchodních školách o tom, jak ocenit firmy a tento druh peněžního toku. A to znamená, že chcete vlastnit firmy, které generují kladný volný cash flow,“ řekla v úterý pro televizi Bloomberg. Zdravotní péče, pojišťovnictví a pár technologických a softwarových akcií generují na indexu S&P spoustu volného cash flow, čímž jsou pro společnost F.L.Putnam přitažlivé.

Dividendový výnos

Někteří investoři upravují své dividendové strategie. Sat Duhra ze společnosti Janus Henderson Investors navyšuje díky atraktivním valuacím pozice na čínských akciích, například v segmentu infrastruktury obnovitelných energetických zdrojů a vodohospodářství, které budou vyplácet dividendy v červnu a červenci. Tento portfolio manažer se sídlem v Singapuru investuje v Asii do společností s dividendovým výnosem kolem 6 - 8 %. Je tu „slušný spread na výnosech dluhopisů a poskytuje to určitou ochranu v období zvýšené volatility,“ řekl.

02

Síla cenotvorby

HSBC má seznam akcií, kterým se většinou daří i při slabém makroekonomickém prostředí, řekl Herald van der Linde, vedoucí akciové strategie APAC. "Tyto akcie to dokážou, protože jejich podniky mají sílu cenotvorby, nebo působí ve specifické části trhu, nebo jsou klíčovými hráči na vysoce koncentrovaném trhu.”

Nyní, když se asijské ekonomiky znovu otevírají, očekává JPMorgan Asset Management zlepšení tamní poptávky. Aktuální prognózy zisků pro asijské akcie se zdají být v „roce 2022 příliš konzervativní a jakmile se nálada na trhu zlepší, budou valuace také atraktivní,“ napsal v poznámce Tai Hui, hlavní tržní stratég pro Asii.

Čínské akcie

Pro CEB International Investment je nyní vhodná doba na nákup akcií v Číně v segmentu tzv. nové ekonomiky, včetně technologií, i přes tamní regulační riziko. "Před rokem si spousta lidí myslela, že na všech technologických akciích tu bude zpětný cyklus,“ řekl Banny Lam, vedoucí výzkumu. "Ve druhé polovině tohoto roku hodnotím tento sektor velmi pozitivně."

Goldman Sachs také zůstává ohledně čínských akcií optimistická z důvodu celkového uvolňování vládních opatření a tvrdí, že národní internetové akcie se stále obchodují níže, než je jejich vnitřní hodnota, napsali stratégové vedení Kingerem Lauem.

03

Dluhopisy investičního stupně

Podle Taie Hui, ze společnosti JPMorgan, představují dluhopisy s vysokým ratingem dobrou rovnováhu mezi tvorbou příjmů a odolností vůči obavám ze zpomalení. Zatímco krátkodobým problémem dluhopisů je riziko durace, které měří citlivost cen dluhů na pohyby úrokových sazeb, příjem z vládních a korporátních dluhopisů nabízí lepší ochranu před kolísáním cen v důsledku rostoucích sazeb.

Zdroj: Bloomberg


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688