Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
11.06.2022 19:59:54

I v neděli horké počasí, pak se mírně ochladí



 

Víkend začal slunečným a teplým počasím. V sobotu bylo až 28 °C. Neděle bude ještě přibližně o dva stupně teplejší. Nejnižší polohy se dočkají tropické třicítky. Hned v pondělí se ale dostaví od západu přeháňky a bouřky a mírně se ochladí. Na jihovýchodě ještě bude horko doznívat. Počasí sice mírně kolísá, nejsou to však nějaké drastické skoky, takže je povětrnostní situace příjemná, víceméně letní. Teploty sice letní pětadvacítky dosahují jen v některých dnech, pro krajinu je však tohle počasí výborné, navíc se objevilo docela dost srážek.

V průběhu nového týdne se nejprve lehce ochladí, teploty se budou pohybovat kolem 22 °C, směrem k víkendu se však očekává návrat teplot někam k 28 °C. Je to vlastně takové ideální počasí. Není ani zima, nejsou ani vlny nesnesitelných veder. Léto je však teprve na svém začátku. Dlouhodobé modely naznačují, že v Evropě bude letos vln veder hodně, měly by se však odehrávat hlavně ve Středomoří. I když se vám může zdát, že moc teplo není, teploty jsou i tak v 80 % případů NAD dlouhodobým průměrem. Prostě už jsme vysokými teplotami „rozmlsaní“. Průměrné teploty ve střední Evropě nadále rostou.


Předpověď počasí na další dny

V neděli bude jasno až polojasno. Během dne na severozápadě až oblačno, právě na severozápadě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Teploty 26 až 30 °C.

V pondělí bude zpočátku polojasno, velmi svižně ale od západu až severozápadu oblačno až zataženo a místy přeháňky, déšť nebo bouřky. Teploty 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 26 °C.

V úterý bude skoro jasno, polojasno, během dne přechodně až oblačno. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 19 až 23 °C.

Od středy bude zpočátku skoro jasno, postupně v dalších dnech od západu oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Teploty 22 až 27 °C, postupně až 30 °C.

Ivo Svoboda

Vystudoval fyzickou geografii na Masarykově univerzitě se zaměřením na hydrologii a meteorologii. Počasí bylo jeho koníčkem už od dětství. Daří se mu skloubit odborné znalosti s publikační praxí (počasí, sportovní zpravodajství, životní prostředí, cestovní ruch).

Svůj profesní život Ivo Svoboda věnuje online marketingu (vedoucí projektů, SEO, content apod.), takže do článků vkládá i další přidanou hodnotu v podobě klíčových slov, logické struktury a bezchybné češtiny. Miluje přírodu, turistiku, zvířata a přirozenou dávku inteligence.

A rád sleduje v terénu extrémní projevy počasí, před kterými by drtivá většina z nás radši utekla.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty