Export (export.cz)
Ze světa  |  10.06.2022 13:16:35

Firma hydra vstupuje na čínský trh s podporou programu Propea

Velvyslanectví České republiky v Pekingu společně s implementátorem programu na podporu ekonomických aktivit PROPEA podpořilo vstup společnosti Hydra na čínský trh. Jedná se o další úspěšný případ realizovaný v rámci programu připraveném Ministerstvem zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Svazem průmyslu a dopravy ČR.

Ilustrační foto: Shutterstock

Česká společnost Hydra je jedním z nejzkušenějších výrobců kondenzátorů na světě.  V tomto oboru působí již přes 100 let, ročně vyrobí více než 20 milionů kondenzátorů a letos se rozhodla posílit svojí obchodní přítomnost v Číně. V rámci programu PROPEA, koordinovaném Velvyslanectvím České republiky v Pekingu, získala Hydra podporu v oblasti poradenství pro ochrannou známku na území Číny. Výstupem tohoto projektu byla úspěšně podána přihláška čínskému úřadu CNIPA k získání specifické ochranné známky pro čínský trh. Služba byla poskytnuta implementátorem programu PROPEA v jižní Číně, společností Shenzhen Nongchao International Consulting.

PODPORA MÍSTNÍHO PARTNERA

Dalším krokem, pro který se vedení společnosti Hydra rozhodlo, bylo nalezení místního partnera, který by dokázal zajistit dlouhodobou podporu prodejních aktivit. Cílem bylo především nalézt a zaměstnat vhodnou posilu týmu, která by na vysoce kompetitivním čínském trhu zastala náročnou roli Key Account Managera. Společnost Shenzhen Nongchao doporučila, nad rámec projektu PROPEA, poradenskou a obchodní firmu Shenzhen Yurong, která získala důvěru vedení české společnosti. Společnost Shenzhen Yurong je vedena česko-čínským týmem zkušených konzultantů, mimo jiné s praxí ze společností Roland Berger či Home Credit China, a sídlí v jihočínském Shenzhenu, třináctimilionovém průmyslovém a high-tech centru jižní Číny.

„Na čínském trhu se pohybuji již pět let, ale najít vhodného kandidáta pro podporu prodeje společnosti Hydra v roli Key Account Managera, se ukázalo jako velmi nelehký úkol,“ říká Jan Čížek, ředitel společnosti Shenzhen Yurong. „Vybírali jsme zhruba ze 120 kandidátů a z těch, kteří se dostali až do užšího výběru před vedení společnosti Hydra, se nakonec líbil pouze jediný. Měli jsme proto všichni velkou radost, když se nám v polovině května povedlo vybraného kandidáta zaměstnat a obchodní spolupráci se společností Hydra úspěšně zahájit.“

OBCHOD NAVZDORY OMEZENÉMU CESTOVÁNÍ

Čína je vzhledem k dlouhodobě platným anticovidovým opatřením, která se projevují velmi striktními cestovními restrikcemi, do značné míry uzavřenou zemí pro běžné obchodní cesty. Na základě zkušeností z loňského prvního ročníku realizace programu PROPEA si Velvyslanectví váží spolupráce s implementátorem programu, firmou Shenzhen Nongchao International Consulting. Z profesionálních služeb poskytovaných touto společností budou moci v letošním roce benefitovat i další české firmy. Úspěšný případ partnerství společností Hydra a Shenzhen Yurong je pak druhotným efektem programu PROPEA. Ukazuje se tak, že program má silný potenciál při posilování obchodních vazeb, což je v případě téměř uzavřené Číny nesmírně cenným přínosem.

V případě zájmu o využití služeb programu je možné kontaktovat přímo expertního poskytovatele služeb, společnost Shenzhen Nongchao International Consulting  (Jan Smejkal, email: jan@ycgventures.co . Více informací o programu může poskytnout i Ladislav Horák, vedoucí obchodně-ekonomického úseku Velvyslanectví (email: commerce_beijing@mzv.cz).

Ladislav Horák, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Pekingu



Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688