Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.06.2022 17:11:17

Webinář ke vstupu GEVORKYAN na burzu: Artur Gevorkyan odpovídá ve čtvrtek 9. 6. od 10:00

Přemýšlíte o investici do akcií GEVORKYAN? Pak se zaregistrujte na webinář Patria Finance a neváhejte se ptát! Hostem bude a na vaše dotazy odpoví majoritní vlastník a generální ředitel společnosti, pan Artur Gevorkyan, společně s makléřem Patria Finance Martinem Kyceltem. Ve čtvrtek 9. června od 10:00. Naším cílem je poskytnout vám co nejpřesnější a nejúplnější informace pro Vaše případné rozhodování o investici a to z úst nejpovolanějších. Nenechte si webinář zdarma uniknout, registrujte se zde!

Globální dodavatel a technologický lídr v oboru práškové metalurgie, slovenská společnost GEVORKYAN, a.s. zahájila 1. června 2022 primární veřejnou nabídku akcií prostřednictvím trhu PX START Burzy cenných papírů Praha s cílem získat finanční prostředky z této nabídky ve výši 35 milionů EUR, v přepočtu zhruba 860 milionů korun. Cenové rozpětí je 248 až 302 /akcie, lotem je 100 ks. Úpis trvá do 15. června a v případě úspěchu celého úpisu se společnost GEVORKYAN stane na trhu START prvním emitentem se sídlem ve Slovenské republice a zároveň se bude jednat o potenciálně největší emisi na tomto trhu. Prostředky získané z emise budou použity na vybudování dodatečných výrobních kapacit a optimalizaci financování podniku tak, aby společnost GEVORKYAN mohla i nadále maximalizovat užitek z dlouhodobě přetrvávajícího převisu poptávky po svých výrobcích a tím pokračovat v dosavadním vysokém tempu růstu.

Od roku 2010 společnost GEVORKYAN navýšila své tržby z hodnoty 4,7 milionu EUR na téměř 54 mil. EUR v roce 2021. Od roku 2016 do roku 2021 tržby společnosti rostly tempem CAGR 17,3 %. Zisk EBITDA společnosti v roce 2021 dosáhl hodnoty přibližně 16 mil. EUR při EBITDA marži přibližně 30 %. Mezi roky 2016 a 2021 rostl zisk EBITDA tempem CAGR 23,66 %, přičemž průměrná EBITDA marže činila ve stejném období přibližně 25 %. GEVORKYAN spolupracuje se svými zákazníky na dlouhodobé bázi a v pozici vývojového dodavatele, což podle jejího názoru zajišťuje s dostatečnou mírou jistoty růst odbytu do roku 2030 a dál. Navýšení výrobních kapacit má společnosti GEVORKYAN poskytnout veškeré předpoklady k zvyšovaní tržeb i zisku v dosavadním vysokém tempu a tím i hodnoty pro akcionáře.

CHCI SE PŘIHLÁSIT NA WEBINÁŘ

PREZENTACE SPOLEČNOSTI

POHLED ANALYTIKŮ PATRIA FINANCE

VIDEO: Rozhovor Artura Gevorkyana s Patria.cz, vydaný 28. března 2022

Hospodaření: Od necelých pěti nad 50 milionů EUR tržeb od 2010

Od roku 2010 společnost GEVORKYAN navýšila své tržby z hodnoty 4,7 milionu EUR na téměř 54 mil. EUR v roce 2021. Od roku 2016 do roku 2021 tržby společnosti rostly tempem CAGR 17,3 %. Zisk EBITDA společnosti v roce 2021 dosáhl hodnoty přibližně 16 mil. EUR při EBITDA marži přibližně 30 %. Mezi roky 2016 a 2021 rostl zisk EBITDA tempem CAGR 23,66 %, přičemž průměrná EBITDA marže činila ve stejném období přibližně 25 %.

GEVORKYAN spolupracuje se svými zákazníky na dlouhodobé bázi a v pozici vývojového dodavatele, což podle jejího názoru zajišťuje s dostatečnou mírou jistoty růst odbytu do roku 2030 a dál. Po navýšení výrobních kapacit bude mít společnost GEVORKYAN veškeré předpoklady k zvyšovaní tržeb i zisku v dosavadním vysokém tempu a tím i hodnoty pro akcionáře.

Detaily o emisi

Aktuální emise nabízí investorům možnost podílet se na tomto úspěšném příběhu a profitovat z předpokládaného růstu hodnoty akcií společnosti GEVORKYAN, které zájemci mohou od 1.6.2022 do 15.6.2022 objednávat a po uzavření objednávek nakupovat prostřednictvím zavedených obchodníků s cennými papíry včetně Patria Finance. U Patrie lze zadávat nákupní pokyny snadno online přímo v obchodní platformě Webtrader.

V menu lze zvolit záložku Primární úpisy (IPO):

GEVORKYAN IPO Patria Webtrader

kde je pro pokyny zpřístupněna emise GEVORKYAN:

GEVORKYAN IPO Patria Webtrader

Skrze "N" lze podat nákupní pokyn:

GEVORKYAN Patria nákupní pokyn

Potřebujete pomoci? Makléři Patria Finance jsou Vám pro úpis akcií GEVORKYAN k dispozici na telefonním čísle +420221424109.

Základní parametry IPO:

Emitent: GEVORKYAN, a.s. (slovenská entita)

Očekávané výnosy z veřejné nabídky (hodnota free floatu v roce 2022): 35 mil. EUR (přibližně 860 mil. )
Využití očekávaných výnosů z veřejné nabídky:
19,88 mil. EURinvestice do rozvoje (CapEx)
10,12 mil. EUR – snížení celkového zadlužení
Až 5 mil. EUR – prodej stávajících akcionářů
Nabízené akcie v rámci veřejné nabídky:
Až 3 002 574 nových akcií
Až 438 626 stávajících akcií
Celkem až 3 441 200 akcií
Cenové rozpětí pro objednávky za 1 akcii v CZK: 248 až 302 CZK
Lot: 100 akcií
Free float (podíl investorů z trhu PX START): Až 20,33 %
Termín veřejné nabídky: Od 1.6.2022 do 15.6.2022

Artur Gevorkyan pro Patria.cz: V čem spočítá jedinečnost práškové metalurgie? Pro jaké klienty GEVORKYAN vyvíjí a dodává? Proč firma vstupuje na trh START pražské burzy? Na co využije kapitál získaný od investorů? Proč si jako investor koupit akcie GEVORKYAN?

Disclaimer:

Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise GEVORKYAN získává obchodník až 2% sales fee, které je využito ke vzdělávání klientů například formou webinářů.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688