Research (eToro)
Kryptoměny  |  06.06.2022 15:09:24

Ceny kryptoměn se pevně drží. Odchází „krypto zima“ ?


Ceny kryptoaktiv se v minulém týdnu držely pevně, protože investoři hodnotili situaci v oblasti krypto trhu. Bitcoin se nyní již několik týdnů stabilně drží kolem úrovně 30 000 amerických dolarů, což vzbuzuje naději, že to nejhorší z  „kryptoměnového ochlazení“ je již pro pokles cen zažehnáno. 

Bitcoin začal týden pod úrovní 29 000 dolarů a v úterý vzrostl téměř na 32 000, než se obchodoval zpět pod 29 500 dolarů. Od té doby se opět zvedl a nyní se obchoduje těsně pod úrovní 31 000 dolarů.

Ether byl předmětem pokračující volatility, což pravděpodobně souvisí s určitou nejistotou investorů kolem fúze (The Merge), která je nyní pevně na obzoru. Minulý týden začal token ETH pod hranicí 1 800 dolarů, než v úterý vzrostl nad 1 950 dolarů. Později v průběhu týdne však jeho hodnota klesla pod 1 750 dolarů a nyní se obchoduje zpět kolem 1 850 dolarů

Je pravděpodobné, že ETH bude i nadále ovlivňován externími faktory, dokud nebudou jasné výsledky The Merge. Technická aktualizace blockchainuhluboké důsledky pro jeho využití a hodnoty tokenu. Teoreticky bude mít na kryptoakcie „deflační“ účinek, což by se v současném prostředí vysoké inflace mohlo ukázat jako cenný aspekt.

 

Ethereum má před sloučením silné fundamenty

Navzdory pokračující cenové volatilitě vypadají základní fundamenty kolem blockchainu Ethereum opravdu silně a jsou obzvláště pozoruhodné před nadcházejícím sloučením.

Čerstvé údaje od Glassnode ukazují rekordní počet adres držících ether. Ačkoli nominální cena v posledních měsících výrazně kolísala, jedno je jasné - účastníků sítě je více než kdykoli předtím a blockchain plní funkci, pro kterou byl navržen. Rekordní je také množství ETH v depozitních kontraktech Etherea 2.0.

To naznačuje, že mnoho investorů a účastníků trhu hraje dlouhodobou hru na účast v síti a drží si zájmovou pozici, a to i přes nedávné krátkodobé výkyvy. To je potenciálně dobrá strategie, zejména pokud jste přesvědčeni o případech využití ETH - což je pro dobrý investiční případ nezbytné.

Sloučení bude pro síť velkou zkouškou a pravděpodobně jí určí směr, kterým se bude v dohledné budoucnosti ubírat. Změny funkcí, které jsou pro něj navrženy, nejsou ničím jiným než změnou hry. Investoři budou pozorně sledovat pokrok, a pokud budeme i nadále pozorovat pozitivní signály, jako je více rekordních adres, pak to naznačuje, že blockchain, a tedy i cenový potenciál, bude stále silnější.

 

Institucionální investoři v tichosti budují podíly v Cardanu

Cardano zažilo v posledních dvou letech dramatický vzestup a pád. Přestože však ztratilo značnou část své hodnoty z historického maxima ze srpna loňského roku, zdá se, že institucionální investoři v něm podle nejnovějšího průzkumu digitálních aktiv společnosti CoinShares tiše budují významné pozice.

Ve hře jsou dva procesy. První vychází čistě z diverzifikačního hlediska. Institucionální investoři, kteří mají mandát investovat do kryptoměn, se budou muset podívat na celý trh, který zahrnuje stovky tokenů. Cardano (ADA) je nyní významnou součástí tohoto trhu - je to, jako byste si koupili výběr technologických akcií a ujistili se, že jste do něj zahrnuli i Meta - není „největší“, ale je to důležitý hráč.

Druhý zásadnější proces, který je zde ve hře, pochází z pohledu „aktivního“ manažera, který vybírá potenciální vítěze. I když vidíme, že oblast kryptoměn bude i nadále velmi rozmanitým trhem s řadou významných blockchainů, budou zde také vítězové a poražení. 

Cardano, i když zatím nedosahuje měřítka řetězce, jako je Ethereum, je vážným uchazečem. Z tohoto pohledu je pro správce fondů, kteří se zabývají potenciálními vítěznými investicemi, jasnou volbou.

Ve srovnání s jinými odvětvími je kryptoobchod stále v počáteční fázi. Kdo by se nyní s odstupem času nehrnul do příležitosti investovat do společnosti Meta (dříve Facebook) v jejích počátcích? Při pohledu na jakékoli aktivum je opravdu důležité mít robustní investiční argumenty a u kryptoměn tomu není jinak. Zdá se, že institucionální investoři si je nyní upevňují.

 

Velký brazilský fotbalový klub si osvojil Shiba Inu

Největší brazilský fotbalový klub Sao Paolo FC nyní přijímá Shiba Inu jako platbu za vstupenky. Je snadné zapomenout, že kryptoměny jsou skutečně globálním fenoménem, ale zprávy jako tato jsou dobrou připomínkou. Brazílie se stává jakousi kryptoměnovou velmocí a toto je dobrým příkladem proč.

Stejně jako nedávné oznámení, že SpaceX bude přijímat Shiba Inu pro platby za určité zboží, ani toto s tokenem zrovna nepohne, pokud jde o poptávku po ceně. 

Je však jasné, že domino padá správným směrem. Je to také užitečná připomínka, že to nejsou jen USA, Velká Británie a Evropa, kdo se angažuje ve velkých kryptoměnových nápadech. Latinská Amerika je v tomto odvětví vážným hráčem a neměla by být v žádném případě ignorována. 


Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po 15:37  Bitcoin vyskočil nad 69 000 $ X-Trade Brokers (XTB)
Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688