Osobní finance  |  07.06.2022 20:44:40

Počasí se mění, a Meteobox.cz také. Přináší přehlednost, názornost, přesnost - a žabičky

Na počasí každou změnu poznáte, jakmile přijde – ale kdo nechce být překvapen a chce být připraven, ten sleduje předpovědi a zprávy o počasí. Možná i na Meteobox.cz jste si všimli některých změn, které zajistí, že informace o počasí na našem webu jsou nyní pro uživatele přehlednější, přístupnější a hlavně přesnější. Předpověď počasí, kterou zde najdete, dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK, což je úspěšný model předpovědí v češtině. Nově si je komfortně můžete zobrazit i v mobilu, nejen na obrazovce počítače, a je k dispozici i v jazykových mutacích (anglicky, německy, francouzsky, španělsky, slovensky, polsky).

Předpovědi počasí mají své kritické „konzumenty“, protože je snadno poznat, jestli se předpověď „trefila“. Jsou ale lidé (jako já, kteří už u druhé nebo třetí okluzní fronty přestávají vnímat), kteří předpovědi ani moc nesledují a nejčastěji jim stačí pohled na oblohu a venkovní teploměr. Se skládacím deštníkem a složeným nepromokavým obalem na batoh se cítí být připraveni na vše, co obloha ten den přinese. Ale nebe občas překvapí a potom i nám pomůže předpověď vyjádřená tradičními piktogramy, protože za pomoci sluníček a kapek a pravděpodobnosti deště ukáže, co můžeme skutečně čekat – bez ohledu na okamžitý stav oblohy.

Proto i my, meteorologičtí nevěřící, přece jenom rádi nahlédneme na hodinovou předpověď, která nám naznačí, zda se počasí v průběhu dne výrazně nezmění a nebo kdy můžeme čekat hrozící nečas. Ale nově na Meteoboxu najdete i střednědobou předpověď s přehledným členěním pomocí záložek na dnes, zítra, pozítří, a zcela nově i na víkend a týden pro jednotlivá města či místa. Podobně i dlouhodobá předpověď na příštích deset dní je přehlednější a snáze ukáže, jak bude ve výhledu v právě tom místě nebo městě, které v tomto horizontu chcete navštívit.

Úpravy na Meteobox.cz směřují k tomu, aby byly předpovědi nejen přesnější, ale i přístupnější a přehlednější. A pokud ani piktogramy v kombinaci s tvrdými daty, které ukazují teploty a déšť i s vyjádřením pravděpodobnosti nestačí, pak snad malá hravá inovace, totiž žabičky ilustrující, co nám nebe v nejbližším období předvede pobaví a názorně ukáže, co příroda předvede. Zkuste si je ulovit sami, najdete tam žabičku zmrzlou, s lyžemi, s deštníkem, na žabičku fouká, spálila se, prší na ni… A kreslila je kolegyně Žabková :-)


Zatímco píšu tenhle článek, zatahuje se a zvedá se vítr. Z otevřeného okna vnímám změnu vlhkosti – za chvilku bude určitě pršet. A mě zrovna doprala pračka… to mám z toho, že jsem se na tu předpověď zase nepodívala! Ale déšť v červnu není žádné překvapení a to prádlo nakonec uschne. Před odjezdem na dovolenou se nicméně na tu předpověď doopravdy podívám, slibuju. Třeba mi o dovolené bude svítit slunce!

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688