Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Lidé  |  02.06.2022 00:00:00

Regionální muzeum Mělník má novou ředitelku Jitku Královou

Novou ředitelkou Regionálního muzea Mělník se stala Jitka Králová, která dosud zastávala v mělnickém muzeu pozici zástupkyně ředitelky. Nové vedení vzešlo z výběrového řízení, během kterého komise složená ze zástupců odborné veřejnosti vybírala z celkem tří kandidátů.

Komise složená ze zástupců vedení Středočeského kraje a odborníků na oblast muzejnictví a zástupců turistického ruchu a místní mělnické kulturní komunity hodnotila výstavní, prezentační, vzdělávací, sbírkotvorné, personální a finanční kompetence celkem 3 kandidátů. Výběrové řízení na novou ředitelku muzea se uskutečnilo ve dvou kolech. V prvním kole hodnotili členové komise anonymizované „Koncepce rozvoje Regionálního muzea Mělník, příspěvkové organizace do roku 2026.“ V rámci druhého kola kandidáti své koncepce obhajovali při osobním pohovoru.

Paní Mgr. Králová přesvědčila komisi svými odbornými kompetencemi. Při osobním pohovoru potvrdila dobrý vhled do činnosti muzea, který získala při zastupování bývalé ředitelky, stejně jako dobrou orientaci v muzejní legislativě. Komise rovněž ocenila důraz, který Mgr. Králová přikládá společenské roli regionální instituce a její schopnost pozitivně ovlivňovat komunikaci muzea ve vztahu k širšímu regionu,“ komentuje výsledky výběrového řízení radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Výběrové řízení na vedení muzea vypsal Krajský úřad Středočeského kraje poté, co současná ředitelka PhDr. Miroslava Havlíčková na začátku února letošního roku na vykonávanou funkci rezignovala.

Nově vybraná ředitelka Mgr. Jitka Králová pracovala v Regionálním muzeum Mělník na pozici muzejní edukátorky a zástupkyně ředitelky muzea od roku 2008. Její zkušenosti jsou bohaté zejména v oblasti metod a forem muzejní edukace. Králová působila jako aktivní členka Komise pro spolupráci s veřejností a muzejní pedagogiku a má za sebou rovněž bohatou publikační činnost. Do funkce ředitelky nastoupí od 1. července 2022.

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688