army.cz (MO ČR)
Armáda  |  01.06.2022 00:00:00

Armáda definitivně předala zdravotnictví Chytrou karanténu

Brigádní generál Václav Vlček a brigádní generál Petr Šnajdárek společně předali náměstkovi ministerstva zdravotnictví Josefu Pavlovicovi dokument Národní systém pro zvládání zdravotních hrozeb. Přítomni byli také hlavní hygienička České republiky Pavla Svrčinová a zástupce NAKITu. Symbolicky se všichni setkali v areálu ruzyňských kasáren, kde Centrální řídící tým Chytré karantény v březnu 2020 zahajoval svou činnost, a poslední vojáci v rámci spolupráce s MZ do konce května pracovali.

Kulminační bod

„Dostali jsme se do bodu, kdy vám nyní předáváme všechny naše zkušenosti s krizovým řízením a velením. Sepsali jsme naše standardní operační postupy do manuálu, tak abyste mohli zavedený systém dál rozvíjet a při případných dalších zdravotních hrozbách mohli samostatně fungovat, reagovat rychleji a efektivněji,“ komentoval předání generál Vlček, který vloni převzal po generálu Petru Procházkovi vedení týmu vojenských specialistů.

Zbytek týmu vojáků, kteří ještě do konce května pomáhali zdravotnictví, sepsal své zkušenosti a zavedené postupy do uceleného dokumentu, který shrnuje a vytváří tím základy pro Národní systém pro zvládání zdravotních hrozeb. „Podstatná je za mě první příloha, která řeší právě systém velení a řízení všech procesů,“ komentoval Vlček.

Týmová práce

„Týmový práce je efektivní, když každý ví, co má dělat. Pokud to neví, systém začně selhávat. Chci poděkovat všem, kdo na tomto dokumentu pracovali - ať už vojáci nebo zástupci NAKITu. V rámci krizového řízení tady takový dokument dosud nebyl. Jsme rádi, že jsme byli u toho,“ dodal generál Vlček.

„Pokud jsem si něco z této zkušenosti odnesl, tak je to nutnost týmové spolupráce,“ uvedl na svou dvouletou spolupráci se zdravotnictvím generál Šnajdárek, který na projektu Chytré karantény pracoval od samotného začátku.

Štábní nácvik zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví koncem měsíce bude mít ještě spolu s Armádou České republiky společný takzvaný „štábní nácvik“, kdy prověří implementační plán a funkčnost zavedených a převzatých postupů na MZ. „Děkujeme za bezprecedentní spolupráci, která nám dala hodně a nejen nám. Bylo to přes tisíc lidí, kteří v rámci Chytré karantény pomáhali s řízením, programováním a analýzami,“ poděkoval Pavlovic a pokračoval: „Poslední události nasvědčují, že je třeba být připraven. Přesto doufám, že nebudeme muset takovou zdravotní krizi v takové intenzitě a rozsahu znova zažít.“

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688