MONETA Money Bank (MONETA)
Investice  |  01.06.2022 10:19:14

MONETA spouští Milostivé léto II, klientům v prodlení o více než 90 dní a v exekucích odpustí sankční poplatky

Na prahu letních měsíců dnes spouští MONETA další šanci pro své klienty, kteří jsou v exekuci nebo v prodlení se splácením svých finančních závazků o více než 90 dní. Lidé v exekuci mají ode dneška tříměsíční lhůtu na doplacení dlužné jistiny, banka jim oplátkou odpustí veškeré sankční poplatky a úroky. Takzvané Milostivé léto II se bude nad rámec toho týkat i těch klientů MONETY, kteří byli k 31. květnu letošního roku v prodlení o více než 90 dní se splácením svých finančních závazků vůči bance. Na rozdíl od klientů v exekuci ale mají na splacení dlužné jistiny až sedm let.

„Rozhodli jsme se tak vyjít vstříc těm našim klientům, kteří se možná i v kontextu zhoršující se ekonomické situace ocitli v aktuální finanční nouzi, ale mají zájem svým finančním závazkům v budoucnu dostát,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný. Nabídka banky se ke konci května týkala téměř 5 tisíc smluv. „Znamená to, že MONETA je v tuto chvíli připravena odpustit téměř 115 milionů korun,“ upřesnil Tomáš Spurný.

Samotný generální pardon na výše uvedené sankční poplatky a úroky udělí MONETA v okamžiku doplacení jistiny a obchodního úroku. Na to budou mít klienti v exekucích 3 měsíce, lidé v prodlení se splácením svých závazků pak až sedm let, během nichž jim banka nastaví nové parametry splátkového kalendáře. V případě, že budou tuto novou splátkovou dohodu řádně plnit, nebude jim banka během této doby účtovat žádný další úrok ani sankční poplatky.„Při splnění základních podmínek mohou zájemci již od dnešního dne o tuto možnost zažádat online prostřednictvím našeho webu. I v případě Monety je nicméně tato nabídka omezená a stejně, jako vládní Milostivé léto, platí tři měsíce, v našem případě tedy do konce srpna tohoto roku,“ dodala mluvčí Skupiny MONETA Zuzana Filipová s tím, že interaktivní možnost online žádostí byla na webových stránkách banky spuštěna dnes.

Nabídka „MONETA Milostivého léta“ se vztahuje na nezajištěné spotřebitelské úvěry pro fyzické osoby a také na nezajištěné půjčky živnostníkům neboli OSVČ. Možnost sjednání splátkové dohody na dobu sedmi let a následné odpuštění sankčních poplatků se naopak nevztahuje na klienty v insolvenci.

Sedmička má ve lhůtě Monety jasnou symboliku. Odkazuje na Bibli, podle které přikázal Hospodin svému národu každý sedmý rok neobdělávat půdu a o to, co na ní vyroste, se podělit s chudými. Po sedmi takovýchto sedmiletých obdobích – tedy každý padesátý rok – mělo být vyhlášeno „milostivé léto“, kdy měli být na svobodu propuštěni otroci izraelského původu a měl jim být navrácen majetek, o který přišli.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688