Roman Havlíček (Meteobox)
31.05.2022 10:56:24

Začátek června přinese zlepšení počasí, přechodně ubude oblačnosti a oteplí se


 

Počasí u nás ovlivňuje nevýrazné tlakové pole, postupně se bude od jihozápadu rozšiřovat nevýrazná brázda nižšího tlaku vzduchu.  V dalších dnech budeme zpočátku v nevýrazném tlakovém poli, jižně od našeho území se pak bude nacházet frontální rozhraní, které částečně zasáhne především jih našeho území. Ve čtvrtek by se měl do střední Evropy od severozápadu přechodně nasunout výběžek vyššího tlaku vzduchu, který v pátek opět vystřídá od jihozápadu mělká brázda nižšího tlaku vzduchu.
 

Dnes bude skoro jasno až polojasno, zpočátku jen přechodně zvětšená oblačnost, během odpoledne od jihozápadu další přibývání oblačnosti a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky.

Nejvyšší denní teploty 19 až 23°C, na jihovýchodě až 25°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 15°C, na Šumavě tepleji.

Vítr slabý až mírný jihovýchodní až jižní 2-6 m/s, večer se bude od západu stáčet na jihozápadní až západní a v bouřkách může přechodně zesilovat.

Počasí 31.5.2022
 

V noci bude zpočátku zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku i bouřky, postupně ubývání oblačnosti i srážek. K ránu ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 13 až 9°C, při vyjasnění zejména na západě až 7°C.

Vítr slabý až mírný západní nebo jihozápadní 2-6 m/s, v bouřkách a přeháňkách může přechodně zesilovat.

 

Ve středu bude převládat oblačno až polojasno, ojediněle, na severu a severozápadě až místy přeháňky, ojediněle i bouřka. Ráno naopak i skoro jasno a ojediněle mlhy, na východě zpočátku zvětšená oblačnost a doznívající srážky. Později k večeru na jihu opět přibývání oblačnosti a místy déšť.

Nejvyšší denní teploty 20 až 24°C, na jihovýchodě i tepleji.

V 1000 m n.m. na horách kolem 16°C.

Vítr slabý až mírný západní nebo jihozápadní 2-6 m/s, v přeháňkách nebo bouřkách může přechodně zesilovat.

 

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na jihu a východě zpočátku více oblačnosti a srážky četnější. Během dne postupně další ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Nejnižší noční teploty 13 až 9°C, při vyjasnění, především v údolích až 7 °C.

Nejvyšší denní teploty 21 až 26°C.

Vítr zpočátku slabý proměnlivý, přes den až mírný převážně severozápadní 2-6 m/s, později se bude stáčet až na východní a zeslábne.

 

V dalších dnech pak zpočátku skoro jasno až polojasno, postupně přibývání oblačnosti a místy déšť, přeháňky nebo bouřky a nejvyšší denní teploty kolem 25°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty