Patria (Patria Finance)
Investice  |  31.05.2022 11:03:23

Dobrý bod vstupu, „happy“ investoři a strukturální změna investičního prostředí - JPMorgan

Při zpětném pohledu se podle nás nakonec ukáže, že současná situace byla dobrým bodem vstupu na americký akciový trh. Pro Bloomberg to uvedl Steve Parker z JPMorgan Private Bank. Mimo jiné proto, že „akciový trh se nechová podle toho, zda je situace dobrá, či špatná, ale jestli se horší, nebo lepší.“ A nyní podle experta vládne na trhu velká skepse a investoři institucionální i retailoví sedí na vysoké zásobě hotovosti.

Parker se ovšem také domnívá, že v kratším období je třeba „pokory“, protože trh se snaží vypořádat s faktory, jakými je vysoká inflace nebo válka. Tedy s jevy, se kterými řada investorů nemá žádné dosavadní zkušenosti. JPMorgan tak podle experta „drží diverzifikované pozice, je trpělivý, ale ohledně rizika zůstává na standardních vahách aktiv.“

Redaktorka Bloombergu doplnila, že na druhou stranu už trh ovlivňují faktory, které jsou „bezprecedentní“, a ohledně inflace se navíc její růst očekával. Expert souhlasil, ovšem podle něj se jednak nečekala délka jejího trvání, ani to, jak silné inflační tlaky nastanou. „Objevují se známky obratu, například na straně pracovního trhu či na straně struktury poptávky, která se opět posouvá směrem od zboží ke službám,“ dodal Parker.

Třetím faktorem, který má přispívat k ochlazování inflace, je slábnoucí trh s bydlením. Investoři tak nakonec budou ohledně inflace „happy“. Pravděpodobnost recese je pak podle experta nyní vyšší než na počátku roku. Ovšem trhy se jí obávají příliš. Ohledně monetární politiky Parker míní, že trhy již udělaly nemalou část práce za Fed tím, jak se utáhly finanční podmínky.

Podle experta se zřejmě nevrátí časy, kdy Fed mohl na ekonomický útlum jednoduše reagovat snižováním sazeb a uvolněním monetární politiky. Což mění i investiční prostředí a již nyní je zřejmé, že investoři se zaměřují hlavně na kvalitní a silné společnosti. Během posledních pěti let je přitom nejvíce zajímalo, jaké bude mít firma tržby v horizontu několika let, nyní je centrem pozornosti to, „kolik volného toku hotovosti bude generovat dnes.“

Velké technologické společnosti mohou být podle Parkera stále zajímavé i proto, že existuje silná poptávka po jejich produktech a službách. Může ale trvat delší dobu, než se jejich hodnota projeví v cenách akcií. Méně nadšený je pak expert ze „spekulativnějších“ technologických akcií. I proto, že kapitál nebude v současné fázi cyklu tak lehce dostupný jako dříve.

Zdroj: Bloomberg, Youtube


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688