Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  31.05.2022 09:40:57

V Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi vzniká nová dospávací jednotka

Ladislav Řípa a Pavel Pavlík při prohlídce stavby.

Péče o pacienty po operacích bude v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi opět kvalitnější. Nemocnice začala s budováním takzvané dospávací jednotky, která přímo navazuje na centrální operační sály. Dojde tak k minimalizaci vzniku pooperačních komplikací. Například při krvácení bude možné ihned revidovat operační ránu a tím eliminovat riziko zvýšených krevních ztrát. Stavební práce budou dokončeny v červenci a prvním pacientům začne jednotka sloužit na konci prázdnin.

Na probíhající stavbu se přijel osobně podívat i krajský náměstek pro zdravotnictví Pavel Pavlík. „Jsem rád, že se nemocnice do tohoto projektu pustila. Dospávací pokoje opět zvyšují komfort pro pacienty, ale především odlehčí kapacitám intenzivních lůžek,“ řekl Pavlík během prohlídky stavby.

Daří se nám opět zkvalitnit péči o naše pacienty – tímto projektem dojde k modernizaci a zvýšení připravenosti na mimořádné události, jakými byla právě epidemie covid-19. Zejména na odděleních JIP, ARO, operačních sálech a také v návaznosti na urgentní příjem nemocnice,“ uvedl předseda představenstva Klaudiánovy nemocnice Ladislav Řípa.

Dospávací jednotka bude vybavena novou moderní zdravotnickou technikou, která ihned upozorní na případné pooperační komplikace. Zdravotnický personál bude neustále v bezprostředním kontaktu s operovanými pacienty. Významným způsobem se tak eliminuje riziko zhoršení stavu pacienta, ať už jde o ohrožení života, zdravotní komplikace s trvalými následky nebo případné prodloužení doby hospitalizace.

Zajímavostí je, že dospávací jednotka vzniká ve zcela novém prostoru v patře, který vznikl jako tunel spojující dvě budovy. Výhodou je, že se jedná o zcela samostatnou jednotku, kterou lze v případě potřeby izolovat od ostatního provozu nemocnice, čímž může vzniknout například samostatná infekční jednotka intenzivní péče s deseti lůžky. Takovou izolační jednotku v současné době Klaudiánova nemocnice nemá. V uplynulých letech se během covidové pandemie ukázala nutnost těchto intenzivních lůžek.

Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu výzvy č. 98. - Rozvoj, modernizace a posílení odolnosti páteřní sítě poskytovatelů zdravotní péče s ohledem na potenciální hrozby. Celkové náklady projektu včetně vybavení jsou 55 milionů korun (z toho stavební práce představují 42,7 milionů korun). Klaudiánova nemocnice na tuto investici získá dotaci ve výši 55.467.914 korun.


Ladislav Řípa a Pavel Pavlík při prohlídce stavby. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688