Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
Údaje o firmách  |  29.02.2000 13:52:10

2.SPIF se otevírá

CEKIA - hlavní stránka ČEKIA
Váš poskytovatel informací

tel. 02/220 98 181

www.ariadna.cz

O z n á m e n í

Představenstvo 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. IČ 60192020

se sídlem Praha 1, Řásnovka 12

podle usnesení řádné valné hromady konané dne 30.června 1999

oznamuje

termín ukončení obchodování s akciemi investičního fondu ( ISIN CZ0008025707 ) na veřejných trzích

a termín zastavení provádění veškerých zápisů ve Středisku cenných papírů v Praze

týkajících se těchto akcií

v souladu se schválením jeho přeměny na otevřený podílový fond.

 

Komise pro cenné papíry v Praze svým rozhodnutím povolila, podle § 35j zákona č. 248/1992 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů (dále jen “zákon”), přeměnu 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. na otevřený podílový fond s názvem Spořitelní investiční společnost, a.s. – 2. otevřený podílový fond. Rozhodnutí Komise pro cenné papíry nabylo právní moci dne 25.2.2000.

Představenstvo 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. požádalo, v návaznosti na vydané povolení a zpracovaný projekt přeměny, Burzu cenných papírů Praha a RM-S Praha o ukončení obchodování s akciemi 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. k datu 27. března 2000.

Zároveň byla podána žádost Středisku cenných papírů v Praze (dále jen SCP) o uzavření smlouvy o pozastavení výkonu práva majitele cenných papírů nakládat se zaknihovanými akciemi 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. , a o následném ukončení registrace emise těchto akcií po výmazu společnosti z obchodního rejstříku. SCP bylo požádáno, aby zastavilo provádění veškerých zápisů týkajících se těchto akcií dnem 30.3.2000. Po tomto datu již nebudou žádné změny týkající se akcií provedeny a struktura akcionářů investičního fondu zůstane nezměněna až do jeho výmazuobchodního rejstříku.

V této souvislosti je nutno upozornit na skutečnost, že veřejná obchodovatelnost akcií 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s., jakož i kód ISIN CZ0008025707 zanikne společně s těmito akciemi dnem výmazu 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. z obchodního rejstříku a že jakékoli smlouvy a vydaná rozhodnutí týkající se těchto akcií budou po provedeném výmazu společnosti z obchodního rejstříku absolutně neplatné, neboť se budou zakládat na neexistující skutečnosti.

Představenstvo současně podalo Krajskému obchodnímu soudu v Praze žádost o výmaz 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. z obchodního rejstříku k datu 1.5.2000. Dnem přeměny investičního fondu, kterým bude den jeho výmazu z obchodního rejstříku, přejde majetek 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. společně s nevypořádanými závazky na podílníky vznikajícího otevřeného podílového fondu a stane se jejich společným majetkem. Podílníkům budou vydány podílové listy ke dni následujícímu po dni výmazu. Spořitelní investiční společnost , a.s. IČ 44796188, se sídlem Praha 1, Řásnovka 12 jako obhospodařovatel vznikajícího otevřeného podílového fondu se zavázala k vypořádání veškerých závazků 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s., které mu vzniknou do dne výmazu z obchodního rejstříku a to z majetku otevřeného podílového fondu, vzniklého přeměnou.

Podle auditované účetní závěrky k 30.6.1999 připadalo na jednu akcii 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. 1 608,- . To znamená, že namísto každé akcie 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. o jmenovité hodnotě 1 500,- bude jejich majitelům připsáno 1 608 ks podílových listů o jmenovité hodnotě 1,- .

Zbývající část vlastního jmění vyplývající ze zaokrouhlení na celé koruny dolů a ze změny vlastního jmění 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. od 30.6.1999 do dne přeměny fondu ovlivní odpovídajícím způsobem hodnotu podílového listu (kurz).Počáteční kurz podílového listu ke dni zahájení prodeje a zpětných odkupů podílových listů bude stanoven podle platných předpisů.

Při odkupu podílových listů budou v souladu s § 35j) odst. 5 a 6 zákona a schváleným statutem otevřeného podílového fondu v přechodném období po jeho vzniku uplatňovány následující srážky:

6 % v průběhu prvních dvou měsíců,

4 % v průběhu třetího až šestého měsíce,

3 % v průběhu sedmého až dvanáctého měsíce,

2 % v průběhu třináctého až osmnáctého měsíce,

1 % v průběhu devatenáctého až dvacátého čtvrtého měsíce.

Spořitelní investiční společnost, a.s zašle, bezprostředně po výmazu 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. z obchodního rejstříku, prostřednictvím České spořitelny, a.s. všem podílníkům otevřeného podílového fondu listovní zásilkou informaci, na adresu uvedenou v registru emitenta, o přeměně 2. spořitelního privatizačního investičního fondu, a.s. na otevřený podílový fond, včetně informace o zahájení odkupů a prodejů podílových listů podílového fondu, oznámení o zřízení majetkového účtu a výpis z účtu majitele o počtu podílových listů otevřeného podílového fondu. Statut Spořitelní investiční společnost, a.s. – 2. otevřeného podílového fondu bude všem podílníkům k dispozici, včetně informace o aktuálním kurzu, ve vybraných pobočkách České spořitelny, a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688