skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  27.05.2022 09:20:14

Národní premiéra vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV na motoristické slavnosti v pražských Holešovicích

Model ENYAQ COUPÉ iV měl světovou premiéru na konci ledna. Nyní dostanou možnost vidět a vyzkoušet nejnovější elektromobil značky ŠKODA i návštěvníci akce Legendy v pražských Holešovicích, a to 27. až 29. května. Od dříve uvedeného modelu ENYAQ iV se verze COUPÉ odlišuje zatmavenou prosklenou panoramatickou střechou, která je u tohoto vozu ve standardní výbavě a pokrývá celou plochu střechy, jež klesá od B sloupku mírně dozadu a plynule přechází do výrazné zádi s ostře lomenou odtrhovou hranou. Jedná se o největší prosklenou panoramatickou střechu použitou ve voze ŠKODA. Je tenčí než klasická plná střecha a zajišťuje tak dostatek místa nad hlavou i cestujícím na zadních sedadlech. Výrazným kontrastním prvkem jsou chromované lišty kolem bočních oken a chromovaný rámeček masky chladiče. Nabídka barev karoserie byla rozšířena o dva nové metalické laky: oranžový Phoenix a šedý Graphite.

Vlajkovou lodí výrobního programu mladoboleslavské automobilky se stává ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV, která právě přichází k autorizovaným prodejcům. Disponuje výkonem 220 kW a maximálním točivým momentem 460 Nm. Zásluhou druhého elektromotoru, který je umístěn na přední nápravě, má stálý pohon všech kol. Tato varianta nabízí nekompromisní zážitek ze sportovní jízdy. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládá za pouhých 6,5 s, maximální rychlost dosahuje 180 km/h. Je tedy o 20 km/h vyšší než u všech ostatních variant. O skvělou ovladatelnost ve vysokých rychlostech se stará sportovní podvozek s progresivním řízením. Díky vylepšené aerodynamice je vrcholné SUV velmi úsporné a dosahuje dojezdu až 545 km v režimu WLTP. Jeho doporučená prodejní cena byla stanovena na 1 559 900 včetně DPH.

Na holešovickém výstavišti se ENYAQ COUPÉ iV a COUPÉ RS iV stanou hvězdami expozice značky ŠKODA, ale přítomny budou i další aktuální modely. Návštěvníci si mohou prohlédnout také studentské koncepty AFRIQ a SLAVIA, k vidění bude rovněž několik vzácných exponátů historických modelů ŠKODA. Stánek automobilky ŠKODA nabídne návštěvníkům také zábavu, poučení nebo odpočinek v relaxačním koutku. Na své si přijdou především soutěživé povahy, pro něž je připravena řada aktivit. Mohou si zazávodit na simulátoru, případně prověřit své znalosti v kvízu e-mobility. Na úspěšné řešitele čeká zajímavá odměna – zapůjčení vozu ŠKODA ENYAQ iV na měsíc zdarma. Na místě bude pro zájemce o svezení k dispozici 5 testovacích elektromobilů řady ENYAQ. Zkušební trasa vede z výstaviště na Letnou, kde bude na ploše před fotbalovým stadionem postaven parkovací polygon. Na něm si lze v klidu a bezpečí vyzkoušet asistenční systémy, jako je Automatické parkování nebo funkce paketu Asistovaná jízda 2.5. Motoristická slavnost Legendy otevírá své brány v pátek 27. 5., kdy na stánku ŠKODA AUTO proběhne večer pro VIP hosty. O víkendu 28. a 29. 5. jsou vítáni všichni zájemci z řad široké veřejnosti.

The post Národní premiéra vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV na motoristické </br>slavnosti v pražských Holešovicích appeared first on ŠKODA Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688