zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  25.05.2022 00:00:00

Stezka kolem Tepla Zlín propojí cyklistům centrum města s Jižními Svahy

svahy1.jpg

Stezka kolem Tepla Zlín propojí cyklistům centrum města s Jižními Svahy

publikováno: 25.5.2022

Zlín - Obliba cyklodopravy každým rokem stoupá, ať už kvůli podpoře vlastního zdraví, životního prostředí, nebo jen pro neochotu stát v dopravních kolonách. Také proto, ale hlavně pro zvýšení bezpečnostidopravy, se město Zlín snaží investovat do výstavby nových sítí cyklostezek, ať už jsou součástístaveb komunikací, nebo samostatně zrealizovaných projektů.

„Primárně v odboru dopravy řešíme projekty zabývající se problematikou parkování, nicméně budování cyklostezek je nedílnou součástí konceptu zdravého města a udržitelné mobility,“ říká Michal Čížek, radní pro dopravu. V současné době je na území města Zlína zhruba 30 km cyklostezek a smíšených stezek pro cyklisty a chodce. Tyto kilometry navýší projekt „Stezka pro chodce a cyklisty, propojení Čepkov – Jižní Svahy“.

V současnosti zajišťují napojení sídliště Jižní Svahy pro chodce a cyklisty na centrum města místní komunikace Na Výsluní, Vývoz, Pod Stráněmi, chodník nad OC Čepkov a chodník nad křižovatkami ulic Gahurova – Výletní a Gahurova – K Pasekám – Nábřeží. Plánovaný projekt propojení je rozdělen do tří etap a jeho součástí bude úprava území, nový povrch stezky, opěrná zídka, přesun svítidel veřejného osvětlení, doplnění laviček, stojanů na kola, odpadkových košů a další.

První etapa propojení úseku od Baťovy vily k FAI UTB, která bude mít přímou návaznost na cyklostezku podél ul. Výletní a Tyršova nábřeží, je již zahájena. Proběhlo zde předání staveniště a v současné době se pracuje na jeho přípravě pro stavební úpravy. Celková délka první etapy je necelých 460 m a hotovo by mělo být na podzim letošního roku. Druhá etapa od FAI UTB k zastávce MHD Slunečná, kde se napojí na stávající smíšenou stezku pro chodce a cyklisty, je ve fázi získání stavebního povolení. V případě hladkého průběhu se se stavbou začne v roce 2023, kdy se bude upravovat dalších cca 270 m.

Třetí etapa od Lidlu pod Jižními Svahy podél ul. K Pasekám až ke kruhovému objezdu je též ve fázi projektu a získání stavebního povolení. Tento úsek bude měřit přibližně 900 m a stavba by měla započít taktéž v roce 2023.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688