mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.05.2022 22:33:00

Phoenix ohromil české podnikatele vyspělými inovačními technologiemi.

Phoenix ohromil české podnikatele vyspělými inovačními technologiemi.

24.05.2022 / 21:57 | Aktualizováno: 24.05.2022 / 22:33

Podnikatelskou misi, kterou zorganizovalo hlavní město Praha společně se sesterským městem Phoenix za podpory českého konzulátu v Los Angeles a agentury CzechInvest přineslo spoustu zajímavých setkání a inspirace, které české firmy přiměly blíže se zabývat nabídkou obchodních příležitostí na západním pobřeží USA. „Phoenix is hot“ platí nejen o počasí, ale pro celý lokální inovační ekosystém v čele s Arizona State University, City of Phoenix a dalšími organizacemi na podporu podnikání a rozvoj technologií.

České startupy z oblasti AI a MedTech měly možnost v rámci týdenního programu prezentovat svoje technologie začínajícím podnikatelům a také setkat se s potenciálními investory. Inovační technologie, přírodní vědy (bioscience) a kybernetická bezpečnost byly hlavními tématy české podnikatelské mise ve Phoenixu. Českou delegaci reprezentovaly startupy Borndigital (virtuální asistent pro interakci se zákazníky), Mebster (výzkum a vývoj inovativních asistenčních technologií pro rehabilitaci), Promethist (inovativní řešení pro duševní pohodu, komunikace virtuální bytosti se psychologickými znalosti, která se přizpůsobuje potřebám uživatele) Iterait (platforma umožňující efektivně shromažďovat data o chování zákazníků sloužící pro kamenné obchody a nákupní centra, nebo monitorování vozidel) Aireen (screening chronických onemocnění na základě digitálního skenování oční sítnice) a Apify (přední platforma pro automatizaci webu, data pro zlepšení strategického rozhodování). Součástí delegace byl také prorektor ČVUT, zástupci českého konzulátu v LA a CzechInvestu v San Francisku. Jedním z konkrétních výstupů podnikatelské mise je projevení zájmu ze strany Barrow Neurological Institut o spolupráci se startupem Mebster.

Phoenix

Phoenix

Celou delegaci vedl předseda Výboru pro IT a Smart City zastupitelstva hlavního města Prahy Jaromír Beránek kromě toho se mise účastnil i ředitel Odboru kanceláře primátora pan Jiří Hoskovec a specialistka ekonomické spolupráce se zahraničím v Odboru kanceláře primátora hl. města Prahy Lenka Kolářová Bernklauová. Skvělé připravený týdenní program nabitý přednáškami, schůzkami a návštěvami místních inovačních center a univerzit mimo jiné ukázal, že město Phoenix a Arizona má co Praze a České republice nabídnout. Kromě příležitostí pro začínající startupy, kterým otevírá cestu k uplatnění jejich produktů a inovačních technologií, nabízí také možnosti pro zahraniční investory v České republice. Inovační boom v oblasti inovačních technologií, biotechnologie, kybernetické bezpečnosti je vidět na každém kroku. Phoenix láká mladé talenty a sází na otevřenou a přístupnou politiku podnikání i pro partnery ze zahraničí, kterým nabízí v porovnání s mnoha jinými místy v USA cenově dostupné místo pro život. Podnikatelská mise primárně zaměřená na spolupráci obou partnerských měst – Phoenixu a Prahy tak svým významem přesahuje tento rámec a přináší podněty pro spolupráci.

Phoenix

Phoenix

Jana Přikrylová, ekonomická diplomatka, Generální konzulát České republiky v Los Angeles


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688