ppas.cz (Pražská plynárenská)
Údaje o firmách  |  24.05.2022 09:30:29

Pražská plynárenská, Pražská energetika a Sportovní Klub Slavia Praha budou spolupracovat na rozvoji energetického hospodářství a vodíkových technologií

 

Trojstranné memorandum, týkající se vzájemné spolupráce při rozvoji, provozování, financování a modernizaci energetického hospodářství v rámci Sportovního areálu Eden, podepsala dnes Pražská plynárenská, Pražská energetika a Sportovní Klub Slavia Praha. Předmětem memoranda je vzájemná spolupráce a předávání zkušeností v oblasti provozování, financování, zajišťování dotací a modernizace energetického hospodářství, obnovitelných zdrojů a vodíkových technologií. Pražská plynárenská se v tomto rámci soustředí zejména na plynové kotelny, kogenerační jednotky, tepelná čerpadla a vodíkové technologie.

„Ve vztahu k regionu a jeho obyvatelům plní naše společnost nejen roli spolehlivého a významného dodavatele energií a poskytovatele energetických služeb, ale současně i společensky odpovědného partnera přispívajícího k udržitelnému rozvoji Prahy. V tomto rámci tak logicky považujeme i ochranu životního prostředí a aktivní prosazování nových energetických technologií a řešení za neoddělitelnou součást svých podnikatelských aktivit a aktivně se tak snažíme podílet na utváření regionu hlavního města Prahy jako místa pro kvalitní a spokojený život jeho obyvatel. Jsme rádi, že v tomto rámci můžeme spolupracovat s tak silnými partnery, jakými jsou Pražská energetika a Sportovní Klub Slavia Praha, uvedl předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský.

Mezi strategické cíle Pražské plynárenské patří mimo jiné nabízet svým zákazníkům v budoucnu minimálně 75% zelených produktů, v rámci své činnosti výrazně podporovat využívání moderních technologických řešení, pružně reagovat na výzvy nové energetiky a poskytovat související odborné poradenství v oblasti zavádění inovativních technologií a dosahování energetických úspor. V neposlední řadě zajistit v rámci Koncernu Pražská plynárenská uhlíkově neutrální provoz.

„Podíl Pražské energetiky na revitalizaci sportovního areálu SK Slavia spočívá v rekonstrukci energetických sítí v celém sportovním areálu SK Slavia, popřípadě ve vybudování nových sítí včetně možnosti datových přenosů, které umožní instalace fotovoltaických elektráren a následně i moderních osvětlovacích systémů s úspornými svítidly. Pro vytápění sportovišť a dalších prostor počítáme s využitím technologií tepelných čerpadel, která jsou dnes perspektivním způsobem vysoce efektního a úsporného vytápění. To vše se bude realizovat s cílem dosažení energetické soběstačnosti, snížení nákladů na energie a vstřícnosti k životnímu prostředí s vysokým uživatelským komfortem,“ říká Rudolf Červenka, ředitel úseku Energetické služby dceřiné společnosti PREměření.

Ta se ve Skupině PRE stará právě o takové projekty a má za sebou stovky úspěšných realizací jak ve spolupráci s pražskými městskými částmi, tak ve firemní či v individuální sféře. Zkušenosti získané z dosavadních realizací například v obecních objektech Prahy 14, kdy tak zvaný energetický management „hlídá“ spotřebu energií a vody, aby nedocházelo k nečekaným ztrátám a plýtvání, opravňují Sportovní klub Slavia Praha k optimistickým očekáváním dosažení zajímavých úspor po realizaci všech navržených opatření.

"Sportovní klub Slavia Praha provozuje ve Vršovicích rozsáhlá sportoviště, mimo jiné energeticky náročné provozy jako zimní stadion, tři plavecké bazény, nebo komplex sportovních hal. Dramaticky se zvyšující ceny energií nás donutily přemýšlet o modernizaci energetického hospodářství s důrazem na obnovitelné zdroje a jiné moderní technologie. Mám velkou radost, že jsme v Pražské plynárenské a Pražské energetice našli silné partnery se kterými vybudujeme v areálu v Edenu moderní energetické hospodářství a ukážeme tím tak třeba i cestu dalším sportovním klubům, které změny na trhu s energiemi rovněž citelně zasáhly", uvedl předseda představenstva Jiří Vrba.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688