Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Dotace  |  19.05.2022 12:32:54

Mladá Boleslav: Město obdrželo rozhodnutí o poskytnutí dotací na tři chystané projekty dvě cyklostezky a tři nové autobusové terminály

Cyklostezka podél náměstí Republiky, nábřežní cyklostezka na Krásné louce i tři nové autobusové terminály budou spolufinancovány Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ). Statutární město Mladá Boleslav během dubna obdrželo rozhodnutí o poskytnutí dotací na zmíněné projekty od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. „Jedná se o projekty, které jsme dlouhodobě připravovali a v tomto roce se realizují, případně jejich realizace začíná. Díky tomu, že se nám podařilo zajistit toto financování, nezatěžujeme tím rozpočet našeho města. Z evropských peněz a státního rozpočtu na tyto tři projekty získáme v součtu téměř 50 milionů korun. Co se týče cyklostezky na Krásné louce, s jejím financováním nám významně pomůže také Nadační fond ŠKODA AUTO,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.
Vizualizace plánované cyklostezky na Krásné louce.
Vizualizace plánované cyklostezky na Krásné louce.
 

 
 

logo IROP


Cyklostezka náměstí Republiky

 

Cyklostezka v úseku náměstí Republiky propojí dva již vybudované úseky cyklostezek na T. G. Masaryka a Jičínské ulici. Tím dojde ke zkompletování cyklotrasy v centru města, která přispěje ke zlepšení bezpečnosti a komfortu cyklistické i pěší dopravy v této lokalitě.  

Stavební práce začaly v říjnu 2021 a budou dokončeny v létě 2022. Zhotovitelem stavby je firma H-INTES, s r.o.  

Výstavba dané cyklostezky je spolufinancovaná Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 90 % (85 % EU + 5 % státní rozpočet) ze způsobilých výdajů.  Předpokládaná výše dotace činí 11 297 842,66 vč. DPH.

 

Nábřežní cyklostezka

 

Výstavba chybějícího úseku cyklostezky na levém břehu Jizery paralelně s ulicí Ptácká včetně výstavby nové lávky zajišťující bezpečný přejezd Jizery pomůže s odklonem cyklistů z frekventované ulice Ptácká a vytvoří tím předpoklady pro pokračování dalších úseků cyklostezek podél levého břehu Jizery s napojením na cyklotrasu č. 17 Greenway Jizera a další cyklostezky a cyklotrasy v jižní a jihozápadní části Mladé Boleslavi.  

Předání a převzetí staveniště proběhlo 19. dubna 2022. Realizace by měla být dokončena nejpozději v květnu 2023. Zhotovitelem stavby je firma Chládek a Tintěra, a.s. 

Výstavba dané cyklostezky je spolufinancovaná Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 90 % (85 % EU + 5 % státní rozpočet). Předpokládaná výše dotace činí 31 673 186,46 vč. DPH.

 

Autobusové terminály Mladá Boleslav

 

Projekt zahrnuje rekonstrukci tří významných a nejvytíženějších přestupních terminálů veřejné dopravy ve městě, jejichž stav neodpovídá požadovaným parametrům moderní veřejné dopravy: terminál třída T.G.M. – U Sportu, terminál Na Výstavišti a terminál náměstí Republiky.  

Zmíněné terminály budou řešeny jako bezbariérové formou zálivu, jehož délka bude prodloužena, aby bylo umožněno stání nejen jednoho vozidla. Terminály budou navíc doplněny tzv. chytrými označníky, které usnadní cestujícím přehled o jednotlivých odjezdech autobusů. 

Stavba bude zahájena a dokončena v letošním roce. Zhotovitelem stavby je firma H-INTES, s.r.o.  

Výstavba terminálů je spolufinancovaná Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 90 % (85 % EU + 5 % státní rozpočet) ze způsobilých výdajů. Předpokládaná výše dotace činí 4 982 823,53 vč. DPH.

 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 12.5.2022 / 12.5.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688