Export (export.cz)
Ze světa  |  17.05.2022 17:00:30

Černínský palác láká Afriku na české zdravotnické technologie

PRAHA – Diskuze o zvládání pandemie, financování a posilování zdravotnického sektoru, ale i prezentace českých firem, které nabízejí komplexní řešení od specializovaných pracovišť, přes laboratoře až po celé nemocnice. V Černínském paláci ve středu začíná dvoudenní Česko-africké zdravotnické fórum, kam se sjedou zástupci osmi afrických zemí a 6 ministrů zdravotnictví. Svým rozsahem jde o jednu z největších akcí zaměřených na Afriku, kterou ústředí české diplomacie po roce 1989 hostilo.

„Posilování zdravotnických kapacit je tématem, které řeší celý svět. Úkolem české ekonomické diplomacie je přitom také ukazovat česká řešení, která by mohla zaujmout právě na kontinentu s tak dynamickým růstem obyvatelstva, jako je Afrika,“ říká náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa. Fórum, které Černínský palác pořádá společně s ministerstvem zdravotnictví, má podle něj i další rozměr související s blížícím se předsednictvím Česka v Radě Evropské unie. „Hledání surovinové bezpečnosti je velkým tématem celé EU a Afrika je jedním ze spojenců,“ dodává Martin Tlapa.

Během dvoudenního fóra se v Černínském paláci představí více než desítka českých firem sdružených v Asociaci výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP). Africkým partnerům nabídnou svá řešení mimo jiné pro intenzivní a ambulantní péči, infekční oddělení, chirurgii, neonatologii nebo laboratoře. Vůbec poprvé se na fóru budou komerčně prezentovat také modulární jednotky, jejichž základ tvoří ocelové kontejnery.

Modulární jednotky, jejichž základ tvoří ocelové kontejnery. Ilustrace: BLOCK CRS

„Česko má řadu kvalitních a světově úspěšných výrobců zdravotnických prostředků. Naší výhodou je, že nenabízíme jednotlivé produkty, ale celá komplexní řešení, a to včetně financování. Díky klubu tří bank a za podpory pojišťovny EGAP tak na fóru představíme finanční modely šité na míru jednotlivým africkým zemím,“ vysvětluje Petr Foit, místopředseda představenstva AVDZP.

Ve výdajích na zdravotnictví zůstává Afrika hluboko pod průměrem evropských zemí. V souvislosti s rychlým růstem obyvatelstva a potřebou posilovat zdravotnické kapacity nicméně podle expertů porostou soukromé, veřejné i externí výdaje na africké zdravotnictví. OSN odhaduje, že v roce 2030 by hodnota zdravotnického trhu v Africe měla dosáhnout 260 miliard USD, což je téměř dvojnásobek tržního objemu z roku 2020.  

Komplexní nabídka řešení pro neonatologii. Ilustrace Linet, MZ Liberec, TSE, SMT



Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688