Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  17.05.2022 09:48:22

Pečovatelská služba Mladá Boleslav získala certifikát kvality sociálních služeb

Pečovatelská služba Mladá Boleslav byla oceněna nejvyšší cenou – Značkou kvality sociálních služeb, kterou uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky. Od roku 2009 v České republice vznikal systém Značky kvality v sociálních službách. Její první udělení proběhlo v roce 2011 a je součástí programu Česká kvalita, který je v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky.
Certifikát byl udělen za péči, individuální přístup a partnerství, a platí po dobu tří let. Foto Bohumil Horáček
Certifikát byl udělen za péči, individuální přístup a partnerství, a platí po dobu tří let. Foto Bohumil Horáček

Prověřování kvality v případě sociálních služeb je složitější než u hmatatelného zboží. Každé zařízení hodnotí nejprve samo sebe, následně probíhá také hodnocení samostatnými klienty, ale i jejich rodinnými příslušníky, posléze je hodnoceno odborníky na kvalitu sociálních služeb. Hodnotí se především kvalita a úroveň péče, přístup zaměstnanců ke klientům, ubytování, stravování, partnerství a kultury a volného času.

Cílem Značky kvality v sociálních službách je poskytnout novým uživatelům sociální služby či zájemcům o ni, ale také jejich rodinným příslušníkům, jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od života v daném zařízení sociálních služeb očekávat. Jde o systém externí certifikace, který je založen na tzv. udělování hvězd. V praxi tak již při vstupu do zařízení uvidí jak jeho nový uživatel, tak případně i jeho rodina, zda jde např. o zařízení dvouhvězdičkové nebo pětihvězdičkové. Značka kvality v sociálních službách hodnotí všechny důležité aspekty poskytování sociální služby, a to pouze z jednoho úhlu pohledu – z pohledu samotného uživatele této sociální služby.

Pečovatelská služba města Mladá Boleslav je příspěvkovou organizací, jejím zřizovatelem je Statutární město Mladá Boleslav. Organizace nabízí široké spektrum služeb: ambulantní, terénní a pobytové služby. Terénní pečovatelská služba je poskytována od roku 1970 a poskytuje péči a podporu seniorům, osobám se zdravotním postižením, osobám s chronickým onemocněním a rodinám s dětmi v Mladé Boleslavi, spádových obcích a ve čtyřech pečovatelských domech.
Posláním je prostřednictvím služeb pomáhat seniorům a občanům se zdravotním postižením přes nepříznivé sociální a zdravotní situace setrvat ve svých domovech a zachovat tak vazby na své přirozené prostředí, své přátelé a blízké. Provozní doba: denně od 7:00 do 20:00 hodin. Okamžitá kapacita: 27 klientů v pracovních dnech od 7:00 do 15:30 hod., 2 klienti od 15:30 do 20:00 hodin a 3 klienti o víkendech a svátcích v rámci provozní doby organizace.

Služba disponuje vlastní prádelnou a bezbariérovými středisky osobní hygieny, samozřejmostí jsou zvedací vany a elektrické zvedáky. Pracovnice mají k dispozici 11 služebních vozidel. Pět vozidel má zabudovanou vestavbu pro jídlonosiče a jsou využívané pro rozvoz obědů v izotermických obalech. Jedno tranzitní auto má instalovánu hydraulickou zvedací plošinu pro převoz osob na invalidním vozíku.

Pracovníci mají vytvořeny a zajištěny dobré pracovní podmínky a zázemí pro svou práci. Služby jsou poskytovány kvalifikovaným personálem. Všichni pracovníci v organizaci mají možnost se každý měsíc účastnit skupinové nebo individuální supervize. Pečovatelská služba přistupuje ke každému klientovi individuálně tak, aby byly zajištěny jeho potřeby a zároveň se minimalizovala rizika závislosti na službě.

efd
Zveřejnil: Bohumil Horáček
Vytvořeno / změněno: 17.5.2022 / 17.5.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688