Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  12.05.2022 12:16:39

Krajská rada doporučila zastupitelstvu schválit dalších 13 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí za více než 6,7 milionů Kč

dopravní obslužnost SK

Na svém dnešním zasedání Rada Středočeského kraje projednala dalších 13 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel a doporučila je zastupitelstvu ke schválení. Na projekty bude ze Středočeského Fondu obnovy venkova využito více než 6,7 milionů korun. Největší dotace přesahující 1,5 milionu korun by měla putovat na opravu místní komunikace v obci Libeň.

Mezi podpořené akce s největší dotací patří také projekt parkovacích míst v Nové Vsi I, jež povedou ke zvýšení bezpečnosti chodců (1 326 000 ), dále například na vybudování prostranství před hasičskou zbrojnicí v Zákolanech (575 000 ) či výměnu zdroje tepla a zateplení stropu v Mateřské škole Pozdeň (473 792 ). Dotaci ve výši 200 000 obdrží také obec Janov na prodloužení dešťové kanalizace, obec Ujkovice na rekonstrukci bezdrátového rozhlasu, obec Radětice na výstavbu kanalizačních přípojek na veřejném prostranství či obec Žitovlice na obnovu cest na místním hřbitově. Téměř 169 000 je poté určeno na elektronickou úřední desku v obci Nenačovice.

Poskytnutí dotací vychází z Programu 2021-2024 pro poskytování dotací na rozvoj obcí do 2000 obyvatel ze Středočeského Fondu obnovy venkova. Program je vyhlášen na čtyři roky a obce z něj mohou získat 1000 Kč na jednoho obyvatele a využít je na jakoukoli obecní infrastrukturu. Menší obce (do 199 obyvatel) mohou žádat o maximální dotaci 200 000 . Celkový objem finančních prostředků na celé čtyřleté období činí 578 milionů korun. „Jsme si vědomi toho, že finanční situace malých obcí v okamžiku, kdy mají investovat, není jednoduchá. Z tohoto důvodu jsem velice rád, že můžeme z krajského rozpočtu na rozvoj obcí přispívat,“ vysvětluje náměstek pro oblast financí, dotací a inovací Věslav Michalik.

Informace ohledně Středočeského Fondu obnovy venkova 2021-2024 pro obce do 2000 obyvatel naleznou žadatelé na webu Středočeského kraje.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688