Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  11.05.2022 00:00:00

V Lovosicích byla slavnostně uvedena do provozu nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje

Včera odpoledne byla v Lovosicích slavnostně představena nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Výjezdová základna vznikla hned vedle stanice profesionálních hasičů v části Nové Klapý. Na její financování použil kraj především prostředky z evropských dotací.
Tisková zpráva ze dne 11. května 2022
a

Od března letošního roku je již v provozu nová výjezdová základna Záchranné zdravotnické služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK) v Lovosicích, v ulici Siřejovská. „Dosavadní působení v pronajatých prostorách v objektu města Lovosice v ulici Přístavní již nebylo pro své rozměry a dispozice pro zázemí výjezdových skupin ZZS, včetně parkování i údržbu sanitních vozidel, dostačující. Navíc byly tyto prostory situovány v záplavové oblasti,“ popsal důvod výstavby nové základny ředitel krajské záchranné služby Ilja Deyl.

Slavnostního představení nového objektu se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller společně s dalšími představiteli Ústeckého kraje – radním pro oblast zdravotnictví Radimem Laiblem, radním pro oblast finanční Janem Růžičkou, radním pro oblast investic a majetku Tomášem Riegerem, předsedou Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Ústeckého kraje Milanem Rychtaříkem – a se zástupci složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje (IZS ÚK). „Jsou to právě záchranáři, kteří jsou většinou na místě první hned po hasičích. Podpora záchranářů je tedy nezbytná. Nejen, že je to morální potřeba, ale je to současně nezbytné pro to, abychom uchránili životy občanů, které v kraji máme. A nejen v kraji,“ uvedl hejtman Jan Schiller. Zdravotníky přijel do nového objektu podpořit také starosta města Lovosice Milan Dian.

Investorem výstavby nové výjezdové základny byl Ústecký kraj, přičemž investiční náklady na realizaci stavby byly téměř 49 milionů korun (včetně DPH). Stavba probíhala v období od června roku 2020 do ledna letošního roku. Zhotovitelem stavby byla společnost HARTEX CZ, s. r. o., se sídlem v Litoměřicích, projektantem a technickým dozorem stavebníka při realizaci stavby byl Miroslav Polerecký.

Objekt výjezdové základny je dvoupodlažní nepodsklepenou novostavbou. Vzniklo zde kompletní zázemí pro zaměstnance (pokoje, kanceláře, denní místnost pro zdravotníky, kuchyňka s jídelnou, šatny se sprchami, WC, úklidové a technické místnosti), včetně garáží pro čtyři sanitní vozidla a ruční myčkou vozidel s napojením na odlučovač ropných látek. Nový objekt poskytuje dostatek místa nejen pro manipulaci a práci se zdravotnickými pomůckami, ale především disponuje potřebnými skladovými prostory.

Zázemí zde získává jedna výjezdová skupina rychlé lékařské pomoci (RLP) a jedna výjezdová skupina rychlé zdravotnické pomoci (RZP). V současnosti se na výjezdové základně v nepřetržitém provozu střídá celkem 24 zaměstnanců.

Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, p. o., poskytuje v současnosti přednemocniční neodkladnou péči z 21 výjezdových základen v Ústeckém kraji. Nepřetržitý provoz je zajištěn 47 pozemními výjezdovými skupinami (10 x RLP, 3 x RV-RLP, 34 x RZP) a jednou základnou letecké výjezdové skupiny v Ústí nad Labem.

V roce 2021 ZZS ÚK přijala, vyhodnocovala a řešila více než 148 tisíc tísňových volání, v průměru cca 406 přijatých tísňových volání za 24 hodin. Na základě těchto tísňových volání bylo následně realizováno více než 96 tisíc výjezdů ZZS ÚK za rok, což činí 263 výjezdů za den. Počet přijatých tísňových volání i počet realizovaných výjezdů ZZS ÚK každým rokem narůstá.

Ředitel krajské záchranné služby Ilja Deyl pronesl krátké úvodní slovo
Ředitel krajské záchranné služby Ilja Deyl pronesl krátké úvodní slovo

Realizaci nové výjezdové stanice ohodnotil kladně také hejtman Jan Schiller
Realizaci nové výjezdové stanice ohodnotil kladně ve svém projevu také hejtman Jan Schiller (na snímku vedle mluvčího ZZS ÚK Prokopa Voleníka

Představení objektu se zúčastnili kromě hejtmana také přední představitelé kraje
zprava: krajský radní pro oblast investic a majetku Tomáš Rieger, krajský radní pro oblast finanční Jan Růžička, předseda Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Ústeckého kraje Milan Rychtařík a krajský radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl

Slavnostní přestřižení pásky
Slavnostní přestřižení pásky (vlevo starosta města Lovosice Milan Dian, vpravo ředitel krajské záchranné služby Ilja Deyl)

Pohled na novou výjezdovou stanici ZZS ÚK v Lovosicích
Pohled na novou výjezdovou stanici ZZS ÚK v Lovosicích

V objektu základny jsou garáže pro čtyři sanitní vozy
V objektu základny jsou garáže pro čtyři sanitní vozy

 
 

Odkazy

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 11.5.2022 / 11.5.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688