plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  11.05.2022 00:00:00

Plzeň: víkendové akce připomenou Mezinárodní den rodiny , který byl vyhlášen Organizací spojených národů na 15. května

Mezinárodní den rodiny, který byl vyhlášen Organizací spojených národů na 15. května, si připomenou Plzeňané o nadcházejícím víkendu hned dvěma akcemi. Program pro veřejnost připravila Knihovna města Plzně, která v sobotu 14. května pořádá festival Hravá rodina. V neděli 15. května nabídne program rodinné centrum Uzlík, jenž v kreativní zóně DEPO2015 přichystalo Festival rodiny.

Festival Hravá rodina

Knihovna města Plzně se rodině věnuje celý tento týden, již počtrnácté vyhlásila Týden pro rodinu upozorňující na společné trávení času v rodinách. Vyvrcholí právě sobotním festivalem Hravá rodina. Ten se odehraje v knihovně v ulici Bedřicha Smetany od 9 do 17 hodin. Vstup na akci je zdarma a program pobaví rodinné příslušníky všech věkových kategorií.

Festival Hravá rodina

Zdroj: Festival Hravá rodina

„Na chodníku před knihovnou připomeneme retro hry z dob dětství našich maminek a babiček. Na všechny zájemce o vlastní ruční papír čeká v budově možnost jeho výroby. Volně k dispozici bude semínkovna (zeleninová a květinová semena) s řízkovnou (řízky pokojových květin). Knihovna vlastní i novou 3D tiskárnu, lidem ukážeme prostorový tisk malých trojrozměrných objektů. V malém divadélku se návštěvníci promění v loutkoherce a zahrají si svoje krátké představení. Ve fotokoutku jsou připraveny deskové panely s pohádkovým motivem a ve tvaru bibliobusu, ve kterých se mohou sami vyfotit spolu s různými rekvizitami. K dispozici budou deskové hry od Albi pro všechny věkové kategorie nebo Šachy Harry Potter,“ pozvala Pavlína Šťastná z plzeňské knihovny.

V průběhu celé soboty bude probíhat i autorské čtení pro nejmenší, které má v knihovně dlouholetou tradici. Ze svých knih přečtou spisovatelky Eva Dolejšová a Evelína Koubová. Poslechnout si lze i pohádky ve slovenštině.

Více informací je na: https://knihovna.plzen.eu.

Festival rodiny

Druhý festival věnovaný rodině se odehraje v neděli v DEPO2015 od 10 do 18 hodin. Rodinné centrum Uzlík přichystalo nejen zábavu pro děti a dospělé, ale i řadu přednášek na zajímavá a aktuální témata – například jak zdravě jíst a žít, práva dětí při hospitalizaci, cestování s dětmi, zvládání emocí nebo děti a digitální svět. Festival nabídne během celého dne řadu hudebních vystoupení (PilsenVoice, Hrajem!, Malý Kajetán a další) i dětská divadla (Histrio, Jitule a Dádule, Muzeum strašidel). O program se postarají neziskové organizace, které tam představí svou činnost (Uzlík, Živo, Imperfect, Edukuj, Úsměv mámy, Vochomůrky, Andělka a další).

Zdroj: Festival rodiny

Zdroj: Festival rodiny

„Zároveň budou po celou dobu festivalu k dispozici všechny složky integrovaného záchranného systému s ukázkou techniky, první pomoci a dalších činností. Děti se mnou těšit na skákací hrad, obří bubliny, dílničky a vyrábění, swap hraček a možná i na kolotoč,“ prozradila za organizátory Lenka Trunečková ze spolku Uzlík.

Vstup na tento festival je zpoplatněn. Bližší informace jsou na: www.dobrouzlik.cz.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688