Ergonomie, udržitelnost a design jako základy moderní domácnosti

RIM CZ, 10.5.2022
pracovní židle Victory společnosti RIM

 

Český zákazník je dnes evropský zákazník. Má přehled o trendech a použití moderních materiálů v nábytku a bytových doplňcích. Design jde ruku v ruce s praktickým využitím prostoru. Velmi aktuální téma je propojení zóny pro odpočinek a relaxaci s domácí pracovnou. Prolínání klasické kanceláře s prostorami, které ve vás evokují domov, přináší stále vyšší požadavky na přírodní materiály. Velkým tématem a nejen pro rok 2022 zůstává udržitelnost. Zákazníci stále častěji hledají ekologicky šetrné produkty z recyklovaných materiálů. „Příkladem mohou být plasty z recyklovaného domovního odpadu (PCR plasty) nebo látky s příměsí recyklovaných PET lahví vylovených z moře. Používaní dřeva a dalších ekologických materiálů bude mít v nábytkářském průmyslu stále významnější podíl,“ hovoří o trendech Michal Hotmar ze společnosti RIM, která úspěšně působí na našem trhu už 31 let.


Rok 2023 bude následovat předchozí léta

Stále bude kladen důraz na zvýšené hygienické vlastnosti produktů, používání snadno omyvatelných a dezinfikovatelných materiálů včetně látek. I nadále budou vznikat uzavřená pracoviště, pro menší počet pracovníků, jednací boxy a jiné produkty sloužící k rozdělení prostoru.


Trendy u domácích kanceláří

Stále častěji zákazníci vyžadují zvýšené ergonomické i designové vlastnosti. Židle na hraně kancelářské a softové kategorie jsou hitem domácích kanceláří. Barvám vládnou přírodní tlumené odstíny. 


Výhled výrobců nábytku na rok 2022

V důsledku postupného oživování světové ekonomiky, doufala většina výrobců, že rok 2022 přinese zvýšené poptávky. Bohužel během února přišla obrovská rána pro evropské hospodářství provázené extrémním zdražováním. „Stále vkládáme optimistické naděje do druhé poloviny roku, kdy nábytkáře z celého světa čeká obří veletrh Orgatec v Kolíně nad Rýnem. Tento veletrh by měl být pozitivním signálem, pro investory i výrobce a především očekáváme návrat zaměstnanců do kanceláří,“ dodává Michal Hotmar ze společnosti RIM.

 

RIM CZ

Společnost RIM CZ a.s. vznikla v roce 1991 v Otrokovicích nedaleko Zlína. Zabývá se výrobou kancelářských židlí a nábytku, který podléhá přísným nárokům na ergonomii sezení. Slogan „Pro zdravé sezení“ je podložen intenzivním výzkumem ergonomie a firma se tak snaží kultivovat a ozdravovat kancelářské prostředí firem.

Na vývoji produktů spolupracují s českými i zahraničními designéry, jsou držitelem ocenění Red Dot, German Design Award a Good Design za produktový design.

Více informaci na: www.rim.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry