Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  10.05.2022 13:28:28

Hradec Králové: Destinační společnosti v regionu dostanou o 300 tisíc korun víc

peníze
10. 5. 2022

Destinační společnosti působící na území Královéhradeckého kraje dostanou v letošním roce o 300 tisíc korun víc. Peníze jim pomohou nejen s náklady na provoz, ale mají působit hlavně motivačně k realizaci rozvojových projektů v území.

Královéhradecký kraj každou ze sedmi certifikovaných destinačních společností pravidelně podporuje částkou 400 tisíc korun na kalendářní rok a v letošním roce se rozhodl přidat dalších 300 tisíc korun. Do budoucna plánujeme ve finanční podpoře pokračovat, ale cílem je, aby byla využívána hlavně na rozvoj cestovního ruchu v působnosti destinačních společností,“ řekl hejtman Martin Červíček.

 

„Role destinačních společností je v systému podpory cestovního ruchu nezastupitelná. Jejich pracovníci dobře znají místní podmínky a mají neocenitelné kontakty na místní samosprávu i podnikatelský sektor. Protože jejich činnost je finančně velmi náročná a cestovní ruch potřebuje nové podněty a neustálý rozvoj, rozhodli jsme se uvolnit dalších 2,1 milionu korun na jejich podporu,“ uvedla náměstkyně pro cestovní ruch Martina Berdychová.

 

„Navýšení krajského příspěvku je pro nás zásadním krokem, který pomůže stabilizovat jednotlivé destinační společnosti nejen po stránce personální, ale umožní zahájit i nové projekty, jako například analýzy dat či nové mediální kampaně. Jsme velice rádi, že po jednáních na toto navýšení vedení kraje přistoupilo,“ dodala Eva Šulcová, ředitelka oblastní destinační společnosti Krkonoše – svazek měst a obcí.

 

V Královéhradeckém kraji působí sedm certifikovaných destinačních společností, konkrétně se jedná o Krkonoše, Podkrkonoší, Český ráj, Hradecko, Broumovsko, Kladské Pomezí a Orlické hory a Podorlicko. V tomto ohledu je kraj jedinečný – oblastní destinační společnosti pokrývají celé jeho území, i když některé z nich zasahují i do dalších krajů. Při podpoře cestovního ruchu spolupracují s obcemi, podnikateli, provozovateli památek, zástupci chráněných území, neziskovými organizacemi či pořadateli kulturních i sportovních akcí. Zástupci těchto organizací se stali také členy profesního poradního orgánu Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu, která podporu turistického ruchu v regionu koordinuje.

 

Navýšení finanční podpory ze strany kraje destinační společnosti velmi vítají zvláště v současnosti, po dvou „kovidových“ letech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688