olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  09.05.2022 13:15:52

Věděli jste, že se luxusní vozy Porsche rodí i v Olomouci? Společnost weba jim dává kostru

Věděli jste, že se luxusní vozy Porsche rodí i v Olomouci? Společnost weba jim dává kostru

9. května 2022 (po)

Bez těchto výrobků by dálnice celého světa nemohly brázdit nádherné vozy značky Porsche. V Olomouci funguje už skoro čtvrt století firma weba, která dodává do špičkových vozů důležité kovové, za tepla lisované strukturní díly. Firmu nyní navštívil primátor Mirek Žbánek spolu s náměstky Matoušem Pelikánem a Otakarem Štěpánem Bačákem a se zástupci Okresní hospodářské komory Olomouc.

Společnost weba vznikla v rakouském Steyru v roce 1982, už v roce 1990 založila dceřinnou firmu v Lutíně. Od roku 1999 sídlí v Olomouci, kde se jí naskytl větší prostor, potřebný pro další rozvoj společnosti. Zatím poslední rozšíření společnosti se odehrálo v roce 2017, kdy z původní plochy 4200 rozšířila na dnešních 13 tisíc metrů čtverečních. Zaměstnává u nás téměř dvě stovky kvalifikovaných pracovníků a dalším několika desítkám ještě v blízké buducnosti práci nabídne.

V Olomouci vznikají procesem horkého tváření díly do špičkových vozidel a nástroje na jejich tváření, a ty dále putují do celého světa. Díky kvalitní práci týmu z Olomouce tak potkáte výrobky z centra Moravy na dálnicích a sinicích téměř všech světadílů. „Jelikož jsme uspěli a získali další zakázky na tři nové dlouhodobé projekty až do roku 2033, budeme rozšiřovat náš tým o další kvalifikované pracovníky. Nabídneme práci třiceti až čtyřiceti dalším kolegům,“ uvedl ředitel závodu Robert Raich.

Weba systematicky spolupracuje se dvěma regionálními školami, Sigmundovou střední školou strojírenskou v Lutíně a Střední školou technickou a zemědělskou v Mohelnici, kde vychovává kvalifikované nástrojaře a obráběče. „Snažíme se jim pak nabídnout odpovídající pracovní pozici v naší společnosti,“ dodal Robert Raich s tím, že firma má velmi nízkou míru fluktuace.

Primátora zaujala nejen skutečnost, v jakém segmentu automobilového průmyslu se produkty z Olomouce vyskytují, ale i přístup společnosti weba. „U společností, které navštěvuji, mne zajímají nejen otázky z oblasti hard bussines, ale i jejich přístup k lidem či k životnímu prostředí. Weba má tyto aspekty zvládnuté velmi příkladně, což opravdu vítám,“ reagoval primátor Mirek Žbánek na informace, že weba spolupracuje například s Mateřskou školou Blanická v Olomouci, pomáhá autistickým dětem nebo členům spolků Trend vozíčkářů a Tyfloservis. Weba rovněž dlouhodobě sponzoruje protidrogovou osvětu a spolupracuje na vydávání preventivních publikací s Českým červeným křížem a Evropskou policejní asociací. Firma uspořádala i sbírku na pomoc Ukrajině a zaměstnancům, kteří jako dobrovolníci pomáhali ukrajinským dětem, plně hradila mzdu.

Primátor se s vedením firmy dohodl na dlouhodobé spolupráci weby a města v oblasti sociální odpovědnosti a na pomoci při začleňování ukrajinských rodin do společnosti.

Fotografie:

| Poslední úprava: 9. května 2022 (po)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688