zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  09.05.2022 00:00:00

Zástupci turistických informačních center obdivovali Zlín

Oddělení cestovního ruchu uspořádalo členské fórum Asociace turistických a informačních center

Zástupci turistických informačních center obdivovali Zlín

publikováno: 9.5.2022

Zlín – Na 150 zástupců turistických informačních center z České republiky se sjelo do Zlína. Důvodem byla účast na  členském fóru  Asociace turistických informačních center České republiky, které Zlín hostil ve dnech 28.–29. dubna 2022. Na programu setkání byla prezentace nových zlínských projektů, návštěva atraktivních  lokalit i sdílení zkušeností.

Organizátorem fóra bylo oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Zlína.

Setkání informačních center se koná pravidelně vždy na jaře a na podzim, střídavě v Čechách a na Moravě. Tentokrát se hostitelem stalo naše město. Cílem setkání je nejen informování o novinkách a činnosti asociace, ale i představení zajímavých projektů, příkladů dobré praxe z cestovního ruchu a vzájemná výměna zkušeností,“ uvedla vedoucí Městského informačního a turistického střediska Zlín Pavla Julinová a doplnila:

Program členského fóra ve Zlíně jsme pečlivě sestavili tak, abychom účastníkům předvedli to nejlepší, co město nabízí, a aby oni mohli nabyté  poznatky a dojmy předat potenciálním návštěvníkům Zlína ve svých infocentrech.“

První den, ve čtvrtek 28. dubna, začal program individuální prohlídkou 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Krátce po poledni začala oficiální část jednání členského fóra v hotelu Baltaci Atrium, kterou provázel moderátor Martin Pášma. V úvodu představil jak celý Zlínský kraj, tak také samotné město Zlín. Poté už následovala vlastní část jednání členského fóra a příklady dobré praxe.

Odborně popularizační databázi architektonických objektů, souborů staveb a veřejných prostranství Zlínský architektonický manuál (ZAM) a zároveň také komentované procházky po architektuře ZÓNA ZLÍN, které letos vstupují do druhé sezóny, představila historička umění Lucie Šmardová. První z nich je naplánována na 18. května. Lenka Durďáková s Veronikou Friedlovou z Regionu Slovácko připravily workshop, ve kterém si mohli „íčkaři" ověřit své znalosti z praxe ve vztahu k destinačním managementům a krajským centrálám cestovního ruchu. Z plzeňského informačního střediska představili Dalibor Linda a Jaroslava Panušková hravý městský rodinný kvíz Kudypa dál?, díky kterému děti (často i rodiče) poznají zajímavá místa ve městě. Poté byla pro zájemce připravena mimořádná prohlídka Kongresového centra Zlín, kterou provázely Helena Váňová a Veronika Cachová.

A že se Zlín může pochlubit nejen architekturou, ale i dobrou domácí slivovicí, potvrdila prezentace Navrátilovy slivovice, jež se vyrábí přímo ve Zlíně v rodinné pálenici již od roku 1922. Svůj příběh zde představil Radek Navrátil, který je čtvrtou generací páleničářů a jeho synové Adam a David, kteří jsou již pátou generací. V letošním roce slaví významné jubileum. Je to rovných 100 let, kdy se toto řemeslo dědí z generace na generaci.

Druhý den, v pátek 29. dubna, bylo na programu celkem pět zajímavých prohlídek, které zájemce seznámily s nejvýznamnějšími památkami Zlína. Návštěvníci se vydali na Baťův mrakodrap, do 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a do vily Tomáše Bati. Nechyběly ani komentované prohlídky po architektuře ZÓNA ZLÍN. První trasa PLÁNOVANÉ MĚSTO seznámila zájemce s architektonicky cennými stavbami a urbanismem města, druhá trasa BYDLENÍ U BATI je zavedla do první dělnické čtvrti Letná, kde se seznámili s experimentální architekturou a způsobem bydlení v baťovských domcích.

Závěrem Pavla Julinová dodala: „Díky dotazníku spokojenosti již máme téměř 100% hodnocení od účastníků a víme, že s obsahem a průběhem členského fóra byli nadmíru spokojeni. Zlín na ně zanechal pozitivní dojem, díky němuž se k nám rádi vrátí a doporučí nás jako cílovou destinaci pro dovolenou.“

Další členské fórum Asociace turistických informačních center ČR se bude konat na podzim ve Žďáru nad Sázavou.

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688