mzv.cz (MZv ČR)
Armáda  |  09.05.2022 08:53:33

Čeští zbrojaři na veletrhu ADAS zaujali i filipínské ministry

Čeští zbrojaři na veletrhu ADAS zaujali i filipínské ministry

09.05.2022 / 08:12 | Aktualizováno: 09.05.2022 / 08:44

Ve dnech 27. - 29. dubna 2022 se v Manile uskutečnil největší filipínský obranný veletrh s názvem „Asian Defense, Security & Crisis Management Exhibition & Conference - ADAS 2022“. Velvyslanectví ČR v Manile ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR realizovalo účast pěti českých firem na národním pavilonu formou PROPEDu. Další dvě české firmy se výstavy účastnily se samostatným stánkem. Český pavilon navštívil ministr obrany Delfin Lorenzana s doprovodem i ministr dopravy Arthur Tugade s náměstky.

Veletrh ADAS byl původně plánován na rok 2020, avšak z důvodu pandemie COVID-19 byl několikanásobně odložen a realizován byl až v návaznosti na postupné uvolnění protipandemických opatření, zejména odstranění povinné karantény po příletu na Filipíny (zůstává povinnost prokázat se ukončeným očkováním a negativním testem na COVID-19).

Ministr obrany D. Lorenzana na českém pavilonu

Ministr obrany D. Lorenzana na českém pavilonu

Na českém národním pavilonu s rozměry 60m2 bylo přítomno pět českých firem: 4M, Česká Zbrojovka, Eldis Pardubice, JISR Institute a STV Group. S vlastními stánky na sousední ploše se účastnily firmy AERO Vodochody Aerospace a Excalibur Army, každá se stánkem o rozloze 30m2.

Jednání české delegace s vedením ministerstva obrany

Jednání české delegace s vedením ministerstva obrany

Česká přítomnost tak byla nepřehlédnutelná a ve srovnání s jinými státy EU bezkonkurenčně největší. Zastínit by ji počtem firem či velikosti výstavní plochy mohly jenom asijské státy (např. Indie, Izrael, Jižní Korea a Turecko). ČR měla prominentní pozici ovšem i v propagačních materiálech (zadní obálka veletržního katalogu s národní i firemní grafikou ČR) a v proslovech organizátorů i filipínského ministra obrany při formálním zahájení veletrhu či oficiální recepci.

Zadní obálka veletržního katalogu s českou grafikou

Zadní obálka veletržního katalogu s českou grafikou

Po formálním zahájení veletrhu navštívil český pavilon ministr obrany Delfin Lorenzana. Filipínského ministra obrany zaujaly zejména výrobky České Zbrojovky, které si detailně prohlížel. Na zvláštní pozvání české strany navštívil veletrh a český pavilon i ministr dopravy Arthur Tugade s delegací. V rámci prohlídky českých stánků delegaci zaujaly zejména firmy z leteckého průmyslu (AERO Vodochody Aerospace či Eldis Pardubice) a ministra osobně i zbraně České Zbrojovky, jelikož se čerstvě stal držitelem zbrojního průkazu.

Ministr dopravy A. Tugade na českém stánku

Ministr dopravy A. Tugade na českém stánku

V rámci veletrhu se uskutečnila i řada bilaterálních jednání s vrcholnými představiteli ozbrojených složek Filipín, které za českou stranu vedla velvyslankyně ČR v Manile Jana Šedivá a Benjamin Žiga, zástupce ředitele Agentury pro mezivládní obranou spolupráci (AMOS) Ministerstva obrany ČR. Jednání sloužila jako příležitost pro představení komplexního portfolia českých firem, které je kompatibilní s modernizačními plány ozbrojených sil Filipín. Díky existující smluvní základně mohou české firmy svá řešení pro Filipíny nabízet i formou G2G za zapojení agentury AMOS a využití exportního financování Českou exportní bankou.

Maroš Guoth, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Manile


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688