Export (export.cz)
Evropská unie  |  05.05.2022 07:48:23

Ultrarychlé datové spojení dálného východu a Evropy povede přes Izrael

Izraelská firma Partner Communications vybuduje novou infrastrukturu optických kabelů, které propojí východ a západ Izraele. Projekt zároveň představuje alternativní propojení východní Asie a Evropy k infrastruktuře vedoucí skrze Suezský průplav.

Ilustrace: Shutterstock

Firma Partner Communications podepsala kontrakt se společností Tamares Telecom, která je hlavním investorem projektu, na 271 milionů korun. Jde o počáteční financování nové ultrarychlé datové struktury. V průběhu dvou let by mělo být položeno přibližně 300 kilometrů optických kabelů.

V plánu je spojit telekomunikační síť Dálného východu se dvěma místy v Izraeli: Allenby Bridge (hraniční přechod s Jordánskem) a městem Eilat u Rudého moře. Dále obě tyto místa napojit na sítě, které vedou Středozemním mořem do přístavního města Haifa na severu Izraele. Nově položené optické kabely se tak připojí k sítím, které spravuje Google nebo Telecom Italia.

Stávající infrastruktura ultrarychlého datového spojení vede v Izraeli dvěma směry. První je z Haify do města Beer Ševa v Jižním distriktu (zhruba v polovině Izraele). Projekt má za cíl propojit Beer Ševu a Eilat na jihu Izraele. Druhá část vede opět z Haify do místa Ma’aleh Adumim poblíž Jeruzaléma. Je tedy třeba vytvořit spojení mezi Ma’aleh Adumim a Allenby Bridge severně od Mrtvého moře. Vznikne tak nejen propojení v rámci Izraele, ale i druhá cesta pro rychlá data, která by měl být stabilnější než stávající skrze Suezský průplav. Přenos dat Suezem je často ohrožen geopolitickými problémy nebo samotnými loděmi, které jím proplouvají, kvůli jeho nedostatečné hloubce. Zároveň by izraelská infrastruktura měla být levnější verzí té přes Suez.

PŘÍLEŽITOSTI PRO ČESKÉ FIRMY

Pro české firmy z oboru jde o velmi zajímavé příležitosti. Budování a pokládání nové infrastruktury je příležitostí pro firmy, které se specializují na výrobu optických vláken a celých kabelů. Dále také na produkty související s pokládáním optických kabelů jako instalační komponenty, svorky, standardní a speciální propojovací kabely, spojky, rozvodové rámy a fúzní svářečky. Příležitost mají i společnosti, které vyrábí měřicí přístroje. Izraelská firma Partner Communications je také otevřená zahraničním investorům.

Tomáš Kadlec, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČRTel Avivu

Anežka Kotková, stážistka, Velvyslanectví ČRTel Avivu

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688