Export (export.cz)
Doprava  |  04.05.2022 09:03:58

Pobaltská VRT vypsala zakázky za dvě miliardy eur

Pobaltská VRT vypsala zakázky za dvě miliardy eur

Vedení projektu vysokorychlostní železnice RailBaltica zveřejnilo plán zadávání zakázek na rok 2022. Jedná se souhrn tendrů na tento rok pro celé Pobaltí, a to v hodnotě 2 miliardy eur. Pro české firmy se tak otevírají šance na dodávky IT systémů, signalizační techniky, ale i výstavby stanic.  

Foto: RailBaltica

Rail Baltica, projekt vysokorychlostní železniční trati propojující státy Pobaltí s evropskou železniční sítí, vstoupil do další fáze. Manažeři společnosti RB RAIL AS, která je zastřešující organizací projektu, představili harmonogram na zveřejnění tendrů, časovou osu i částky, které mají být v jednotlivých dílčích projektech investovány. Souhrnně se v letošním roce bude jednat o 2 miliardy eur. Plán zakázek zveřejnil web RailBaltica, tendry pod hlavičkou lotyšského zadavatele pak společnost Eiropas dzelzcela linijas. Českým subjektům se v průběhu roku 2022 otevřou možnosti zapojení se do jednotlivých tendrů týkajících se železniční signalizace, designu a následné výstavby regionálních stanic či poskytování služeb v oblasti IT a dodávání software.

Plán je dalším splněným krokem směřujícím k dokončení projektu v zadaném termínu. RailBaltica je realizován se silnou podporou z fondů EU, zejména fondem „Nástroje pro propojení Evropy“ (Connecting Europe Facility – CEF). Díky „stavbě století“, jak je projekt RailBaltica někdy nazýván, vznikne tak přímé spojení Tallinnu s Varšavou přes Rigu a litevský Kaunas. Bude zajišťovat osobní i nákladní železniční dopravu a povede k lepší provázanosti infrastruktury střední a severní Evropy. Celý projekt má být dokončen v roce 2026 a celková délka trati bude měřit bezmála 900 km.

Marta Hušková, ekonomická diplomatka, Velvyslanectví ČR v Rize

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688