Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  29.04.2022 07:11:00

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 29.04.2022

CZ2022_04_29

Klíčové události

  • Německo: Index spotřebitelských cen se během dubna dle předběžného odhadu meziměsíčně zvýšil o 0,8 procenta. V rámci meziročního srovnání se každopádně jedná o nárůst v celkové výši 7,4 procenta.
  • USA: Hrubý domácí produkt se dle předběžného odhadu statistiků v prvním letošním čtvrtletí mezikvartálně propadl o 1,4 procenta, o podporu v nezaměstnanosti požádalo nově 180 tisíc Američanů.

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Čtvrteční obchodování na devizových trzích se z pohledu české koruny vyvíjelo rozporuplně. Hned ráno tuzemská měna vůči euru citelně posílila. Z dřívějších 24,54 CZK/EUR až na úroveň 24,47 CZK/EUR. Vzápětí ale o všechny tyto zisky přišla, v důsledku čehož byl její ranní i odpolední kurz na haléř stejný.
  • USDCZK & PLNCZK: Velice podobný vývoj byl k vidění rovněž na měnovém páru korunyamerického dolaru. I zde patřily ranní hodiny prvně jmenované, ovšem jen proto, aby vzápětí začala, stejně jako v předchozím případě, ztrácet. Rozdíl byl snad jen v tom, že během poslední části obchodního dne stihla koruna zaznamenat ještě pár dílčích zisků, takže si ve výsledku mírně polepšila. Závěrečný kurz činil 23,34 CZK/USD. O poznání jiná situace panovala na tom devizovém trhu, kde se česká koruna směňuje za polský zlotý. Polská měna až na pár výjimek tahala po celý den za delší konec pomyslného provazu, což se přirozeně projevilo zvýšením měnového kurzu na hodnotu 5,23 CZK/PLN.
  • EURHUF & EURPLN: A jak si během čtvrtku vedly ostatní středoevropské měny? Maďarský forint hlásí zisk, byť vskutku nepatrný – ráno bylo jedno euro na tamních trzích k dostání za 377,7 forintu, pozdě odpoledne se kurz držel na hranici 377,6 HUF/EUR. Polepšil si také polský zlotý, a to zejména díky dílčím úspěchům, které zaznamenal v ranních hodinách. Zlotý včerejší den uzavřel kurzem 4,693 PLN/EUR.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru se misky vah přehupovaly po celý den z jedné strany na druhou. Nepatrně úspěšnější bylo nakonec euro, kterému se podařilo vytáhnout kurz na hodnotu 1,052 USD/EUR.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688