mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  27.04.2022 11:50:00

Developerské plány a projekty v Dubaji

Developerské plány a projekty v Dubaji

27.04.2022 / 11:45 | Aktualizováno: 27.04.2022 / 11:50

‘Dubai 2040 Urban Master Plan’ je součástí projektů ‘Projects of the 50’, které udávají hlavní strategický směr rozvoje Spojených arabských emirátů v příštích 50 letech. Projekt ‘Dubai 2040 Urban Master Plan’ byl zahájen počátkem tohoto roku s cílem vytvořit plán pro zlepšení infrastruktury a realizaci řady rozvojových projektů a iniciativ v celém emirátu Dubai v následujících 20 letech.

Podle nedávných studií se očekává, že počet obyvatel Dubaje se zvýší z 3,3 milionu v roce 2020 na 5,8 milionu do roku 2040, zatímco denní populace se má zvýšit ze 4,5 milionu v roce 2020 na 7,8 milionu v roce 2040. Mezi hlavní cíle plánu patří tedy modernizace městských oblastí Dubaje: Deira a Bur Dubai, Downtown a Business Bay, Dubai Marina a JBR a také dvě nová centra - Expo 2020 Centre a Dubai Silicon Oasis Centre.

Výsledkem projektu v roce 2040 bude zdvojnásobení zelené a rekreační plochy. Přírodní rezervace a venkovské přírodní oblasti budou tvořit 60 procent celkové rozlohy emirátu, bude zřízeno několik zelených koridorů pro propojení obslužných oblastí, obytných oblastí, pracovišť a bude usnadněn pohyb chodců, jízdních kol a prostředků udržitelné mobility po celém městě. Rozloha pozemků pro hotely a turistické aktivity se zvýší o 134 procent a pro komerční aktivity se zvýší na 168 kilometrů čtverečních. Rozloha pozemků pro vzdělávací a zdravotnická zařízení se zvýší o 25 procent a délka veřejných pláží se zvýší o 400 procent.

Součástí ‘Dubai 2040 Urban Master Plan’ je i plán na rozvoj zimní turistické oblasti Hatta. ‘The Hatta Master Development Plan‘ zahrnuje pětiletý plán (20222026) na výstavbu tratí pro jízdní kola a koloběžky na 120 km sítí spojující klíčové atrakce a obytné oblasti. Zahrnuje také výstavbu nejdelší trasy pro horská kola ve Spojených arabských emirátech se specifikacemi světové třídy, která bude hostit mezinárodní soutěže a akce. Plán se rovněž zaměřuje na podporu mladých podnikatelů, kteří vlastní malé a střední podniky tím, že posiluje a umožňuje jim realizovat projekty a kreativní nápady s cílem podpořit udržitelný hospodářský rozvoj v této oblasti. Očekávanými výsledky projektu jsou udržitelný cestovní ruch, který společně se zemědělstvím přispěje do GPD regionu Hatta podílem 32%, zdvojnásobení počtu obyvatel v regionu do roku 2040 a výstavba vodní elektrárny.

Vybrané projekty v Dubaji:

Royal Atlantis Resort. V pravém křídle Royal Atlantis v Dubaji bude umístěno 231 rezidencí, zatímco levé bude tvořeno 795 apartmány pro hosty. Oba jsou spojeny nekonečným bazénem, který je 90 metrů nad zemí. Developerem je Kerzner International a dokončení projektu se očekává koncem roku 2022.

District 2020 se po transformaci z EXPO 2020 stane prvním 15 minutovým městem Spojených arabských emirátů a předměstím rostoucí metropole bez cyklistů a bez dopravy. Bude zahrnovat trasu pro autonomní vozidla, 10 kilometrovou cyklostezku, široké stezky pro chodce a 5 km běžeckou dráhu. District 2020 nabídne také prostor pro 85 start-upů a malých podniků, až se ke konci letošního roku otevře svým prvním komerčním nájemcům.

Výstavba Ciel Tower v Dubaji, která má být nejvyšším samostatným hotelem na světě s výškou 365 metrů, dosáhla poloviny fáze a to do 52 podlaží. Ciel Tower bude mít více než 1 000 pokojů a apartmánů, prémiové vybavení, Ciel Observatory & Lounge umístěny v 81. patře a střešní terasu Sky Terrace s nekonečným bazénem a barem. Klíčovým prvkem hotelu bude 300 metrové atrium s vertikálně skládanými upravenými terasami, které budou pokrývat 82 pater budovy. Developerem je The First Group.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688