mzv.cz (MZv ČR)
Auto Moto  |  27.04.2022 23:30:00

Mise zaměřená na trendy v oblasti automobilového průmyslu do Chicaga a Detroitu

Mise zaměřená na trendy v oblasti automobilového průmyslu do Chicaga a Detroitu

27.04.2022 / 23:27 | Aktualizováno: 27.04.2022 / 23:30

Elektromobilita je ve Spojených státech amerických na vzestupu, zájem českých firem a vědecko-výzkumných institucí o nová partnerství roste a projekty ekonomické diplomacie se vrací do fyzické podoby. To jsou tři klíčové teze, které stojí za první úspěšnou realizací projektu ekonomické diplomacie v jurisdikci Generálního konzulátu Chicago v roce 2022.

Po covidové přestávce se nyní v dubnu uskutečnila mise zaměřená na hlavní trendy v oblasti automobilového průmysluelektromobilitu a autonomní řízení vozidel. Realizátoři mise si od počátku stanovili jasný cíl – připravit atraktivní program pro účástnící se subjekty a vytipovat jim perspektivní partnery v oblasti amerického Středozápadu. Důvod zacílení mise do států Illinois a Michigan byl zřejmý. V těchto státech je významná koncentrace firem a vědecko-výzkumných institucí, které se zabývají nejnovějšími trendy v oblasti mobility a případná spolupráce s nimi tak skýtá pro české subjekty nezanedbatelnou příležitost.

Program byl pestrý. V Chicagu členové delegace diskutovali mimo jiné s ředitelem Illinoiské asociace pro autonomní řízení vozidel, sdíleli své poznatky s výzkumnými pracovníky Illinois Institute of Technology a navštívili dynamicky se rozvíjející startupové akcelerátory. Program v Detroitu byl navázán na mezinárodní veletrh World Congress Experience pořádaný asociací SAE International, která sdružuje odborníky z automobilového, leteckého a dopravního průmyslu. Nad rámec tohoto veletrhu absolvovali členové delegace řadu pracovních schůzek s předem pečlivě vytipovanými protějšky.

„Prakticky všichni partneři, s nimiž jsme se setkali, byli pro naši instituci relevantní. Jejich výběr tedy proběhl organizačním týmem k naší plné spokojenosti a jsme jim za to vděční. S minimálně dvěma získanými kontakty budeme usilovat o navázání formální spolupráce a rozvíjení vztahů,“ popsal své dojmy z mise vedoucí oblasti autonomního řízení Centra dopavního výzkumu dr. Marek Vanžura. Spokojenost projevil i proděkan Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze prof. Miroslav Svítek: „Přínos akce pro FD ČVUT byl významný, protože chceme naše aktivity rozšířit na další univerzity v USA.“

Mise je výsledkem dlouhodobého záměru o posilování česko-americké spolupráce v obchodní i vědecko-výzkumné oblasti. Vznikla jako společný projekt ekonomické diplomacie financovaný Ministerstvem průmyslu a obchodu a byla realizována Generálním konzulátem České republiky v Chicagu ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechInvest v New Yorku, a to za podpory kanceláře CzechTrade v Chicagu. Její úspěšná realizace je tak potvrzením synergií zahraničních zastoupení České republiky.

Monika Bokšová, Generální konzulát České republiky v Chicagu

Galerie


Detroit


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688