mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  27.04.2022 21:19:00

Podmínky cestování do Kolumbie - Od 1. května 2022 změna povinnosti nosit roušky na veřejnosti

COVID-19 aktuální podmínky cestování do Kolumbie

10.07.2021 / 04:15 | Aktualizováno: 27.04.2022 / 21:19

Kolumbie-flag

Velvyslanectví ČR v Bogotě informuje, že od 14.12.2021 došlo ke změně podmínek vstupu do Kolumbie v souvislosti s epidemií COVID-19.

VSTUP NA ÚZEMÍ KOLUMBIE

Kolumbie se v současné době stále nachází na seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy onemocnění COVID-19. Před cestou do zahraničí ministerstvo zahraničních věcí českým občanům důrazně doporučuje registraci v systému DROZD. Současně MZV radí, aby si před cestou ověřili u zastupitelského úřadu navštěvovaného státu, zda se podmínky pro vstup a pobyt nezměnily.

OČKOVANÉ OSOBY

Vstup do Kolumbie bude umožněn pouze těm cizincům, kteří byli kompletně očkováni a jsou minimálně 14 dní po poslední dávce, nebo těm, kteří mají alespoň jednu dávku očkování a prokáží se negativním PCR testem starým max. 72 hodin nebo antingenním testem ne starším než 48 hodin. Neočkovaní cizinci nebudou do země vpuštěni, i kdyby měli negativní test!!!

Toto se netýká cizinců rezidentů, diplomatů a kolumbijských občanů, kteří se prokáží buď certifikátem o ukončeném očkování, nebo negativním testem PCR.

TESTOVANÉ OSOBY

Neočkovaní cizinci nebudou do země vpuštěni, i kdyby měli negativní test!!! PCR test max. 72 hodin starý nebo antigenní test ne starší než 48 hodin je nutné doložit v případě, že přijíždějící cizinec není očkován kompletním očkovacím schématem.

OSOBY S PRODĚLANÝM COVIDEM

Cizinci, kteří prodělali COVID-19, ale nejsou kompletně očkováni a nejsou minimálně 14 dní po poslední dávce, nebo kteří nemají alespoň jednu dávku očkování a neprokáží se negativním PCR testem starým max. 72 hodin, NEBUDOU do země vpuštěni.

DĚTI

Výše zmíněná opatření neplatí pro osoby mladší 18-ti let.

PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Cestující se musí v rozmezí od 24 hodin do 1 hodiny před zahájením cesty vyplnit on-line formulář tzv. Check-Mig na stránkách Migračního oddělení.

PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Od 1. května 2022 není povinné nosit roušky na veřejnosti ve městech, kde alespoň 70 % obyvatel má dokončené očkovací schéma a 40 % bylo očkováno posilující dávkou. Pro vstup do restaurací, barů, muzeí, kin a dalších veřejných prostor v těchto oblastech nově není povinné vyžadovat očkovací průkaz. V době vyhlášení opatření splňovalo podmínky proočkovanosti 78 kolumbijských obcí, z toho pouze 5 hlavních měst provincií (Bogota, Armenia, Manizales, San Andrés, Tunja). Seznam obcí aktuálně splňujících podmínky pro nenošení roušek na veřejnosti naleznete na webu Ministerstva zdravotnictví Kolumbie.

Nadále však na celém území Kolumbie (tj. včetně výše uvedených oblastí) platí povinnost nosit roušky v prostředcích veřejné hromadné dopravy a zdravotnických a vzdělávacích institucích.

V oblastech nesplňujících kritéria proočkovanosti platí povinnost nosit roušky na všech veřejných místech a to i na ulici, v dopravních prostředcích, atp. Pro vstup do restaurací a veřejných prostorů jako jsou kina, divadla, muzea… je nutné se prokázat očkovacím certifikátem.

Běžná mezinárodní i vnitrostátní letecká doprava funguje normálně. Meziměstská pozemní doprava byla rovněž obnovena. Platí běžné omezení pro provoz soukromých vozidel podle posledního čísla poznávací značky (tzv. "pico y placa").

POSTUP PŘI NÁKAZE COVIDEM

Běžný postup, samoizolace, v případě komplikací a těžkého průběhu vyhledat lékaře.

TRANZIT

Poslední opatření proti šíření nákazy COVID-19 nezmiňují cestující přestupující na jiné lety v Kolumbii.

UŽITEČNÉ KONTAKTY

Seznam certifikovaných laboratoří – COVID-19

Migrační úřad

Ministestvo zdravotnictví Kolumbie – COVID-19

Magistrát hlavního města Bogotá

Ministerstvo zahraničních věcí – COVID-19

PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Vzhledem k aktuální situaci šíření viru SARS-CoV-2 v ČR a ve světě a jeho dopadům Ministerstvo zdravotnictví ČR zrušilo s účinností od 9. dubna 2022 všechna protiepidemická opatření pro osoby vstupující na území ČR po předchozím pobytu v zahraničí. Bližší informace naleznete na webu MZV ČR.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688